Vas Kata Blanka az országúti vb után már ismét a cyclocross szakágban remekel

Vas Kata Blanka kerékpár
Vas Kata Blanke három szakág négy felnőtt bajnoki trikóját őrzi egyszerre
Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka összetettben a hatodik helyen végzett a cyclocross-világkupa waterlooi idénynyitóján, és eredményével vezeti az U23-as korosztály pontversenyét.

A szakág januári világbajnokságán az U23-asok mezőnyében bronzérmes, a korosztály összetett vk-sorozatát megnyerő Vas Kata Blanka esetében nem újdonság, hogy milyen sokoldalú: a hazai országúti bajnoki cím után a tokiói olimpián mountainbike-ban a negyedik helyen zárt, majd a női Vueltán végzett összetettben a 9. helyen, hogy aztán az országúti vb mezőnyversenyében is a 4. helyen zárjon a szakág legnagyobbjai között.

Most pedig visszatért a cyclcrosshoz, és az év első világkupaversenyén, az Egyesült Államokbeli Wisconsinban található Waterloo-ban lett összetettben hatodik a hollan SD Worx csapat (a világ egyik legjobb női profi bringás csapata) színeiben. A 3,1 kilométeres pályán hat kört kellett teljesíteni, és a fiatal (20 éves) magyar versenyző végig az élbolyban haladt, sőt az utolsó előtti körben még egy rövid ideig vezetett is. Végül a hatodik helyen ért be 32 másodperc hátránnyal a győztes holland Marianne Vos (Jumbo-Visma) mögött, viszont a legjobb U23-asként, így ő várhatja a tabella élén a folytatást, amir október 13-án a szintén egyesült államokbeli Fayetteville-ben kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!