A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soha nem beszélt ennyire őszintén a pénzről még magyar sportoló

Babos Tímea tenisz női tenisz WTA
Babos Tímea három szettben nyert Lyonban
Vágólapra másolva!
A magyar tenisztörténelem legmagasabb pénzdíját elérő Babos Tímea tudatosan építi a brandjét, miközben ingatlanban és tőzsdei kereskedésben is érdekelt. A 28 éves teniszező rendkívül őszintén beszélt a pénzügyeiről, sok részletet elárult azokról a kiadásokról is, amelyekkel versenyzőként számolnia kell pályafutása során.

A Világgazdaságnak adott interjújában a magyar teniszező elmondta, hogy mindenki számára nyilvános, hogy pályafutása során eddig 8,2 millió dollárt keresett, de a kiadásokkal a legtöbben nincsenek tisztában.

"Az év elején nagyjából 120 millió forintot kell eltennem edzői bérekre, utazásra, szállásra, és a járulékos költségekről még nem is beszéltünk. Kiadás a rehabilitáció, a kellékek, a megfelelő táplálkozás, a csapat további tagjainak bére, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Az adót általában az adott országban azonnal levonják: van, ahol magasabb az adókulcs, mint itthon. Egyes országokban könyvelőt is fizetnem kell, hiszen csak ő tudja elkészíteni az adóbevallásomat.

A keresett pénzdíjam kevesebb mint 40 százaléka marad a zsebemben" -

árulta el őszintén Babos Tímea.

"Az eredményeimnek és a médiamegjelenéseimnek hála, több nemzetközi szinten is ismert szponzor csatlakozott hozzám az elmúlt években. Egyik főtámogatóm, a Mol lassan másfél évtizede áll mellettem, a Fila és a Yonex szintén évek óta a partnerem, az igényeimre szabott ütővel, cipővel is segítik a sikeres versenyzésem. A Filánál volt saját kollekcióm, és a Times Square egyik hirdetőtábláján is szerepeltem" - mondta a szponzorairól a 28 éves játékos, akinek többek között a Wallis Motorral és a Samsunggal is van megállapodása.

Babos Tímea őszintén beszélt a pénzügyeiről Forrás: AFP/Patrick Hamilton

A párosban négyszeres Grand Slam-győztes teniszező a közösségi médiában is aktív, tudatosan építi saját brandjét, de nem ez kapja nála a leghangsúlyosabb szerepet.

árulta el.

Babos Tímea a pénzdíjakon és a szponzori bevételeken kívül számíthat a Magyar Tenisz Szövetség és az állam támogatására is, de korábban éveken keresztül kimaradt az olimpiai támogatásból és a világbajnokoknak járó juttatásból is.

Babos elmondta, hogy az átlagos edzők heti 3-4 ezer eurót keresnek, továbbá kondiedzőre, itthoni masszázsterapeutára, menedzserre, PR-szakemberre, webszerkesztőre és a sérülések miatt más szakemberekre is szüksége van. Mindemellett az utazások, a szállás, az étkezés, a rehabilitáció és a regeneráció is jelentős szeletet elvesznek az éves költségvetésből.

A magyar sportoló tudatosan készül a tenisz utáni életre, elárulta, mibe fekteti bevételeit.

"Vannak befektetési tanácsadóim, akik szívvel-lélekkel kezelik a megkeresett pénzem. Ingatlanban és részvényekben is érdekelt vagyok, a nővéremmel és a férjével közösen pedig van egy cégünk, amely lakásfelújításokkal foglalkozik.

Köztudott, hogy imádom a lakberendezést, már a második ilyen jellegű tanfolyamot végzem. Nyelveket tanulok, képzem magam, tudatosan készülök a tenisz utáni életre" - osztott meg néhány részletet a visszavonulása utáni terveiről Babos Tímea.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!