A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Magyarországra költözik az olimpiai bajnok atléták sztáredzője

2017 IAAF World Championships. Day Eight joy neutral flag Horizontal
Loren Seagrave és az orosz Darja Klisina a 2017-es londoni világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Loren Seagrave, számos amerikai olimpiai bajnok sprinter edzője Magyarországra költözik, ahol a Kiemelt Atlétikai Program gyorsaságfejlesztési szaktanácsadója lesz.

A magyar szövetség (MASZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint a szakember többek között olyan olimpiai aranyérmesekkel dolgozott együtt, mint a 400 méter gát kétszeres bajnoka, Angelo Taylor, illetve Laswhan Merritt (400 m), Donovan Bailey (100 m), Dwight Phillips (távol), továbbá Tiana Bartoletta (távol), de volt tanítványa Justin Gatlin, Jon Drummond és az orosz Darja Klisina is.

Loren Seagrave és az orosz Darja Klisina a 2017-es londoni világbajnokságon Forrás: Sputnik via AFP/Anton Denisov

A MASZ állásfoglalása szerint a trénernek "specialitása minden olyan versenyszám, amelyben a nagy futógyorsaság jelen van, így a 60 és 400 méter közötti sprint és gátfutó számok, valamint a távolugrás".

- jellemezte az edzőt Spiriev Attila, a Kiemelt Atlétikai Program szakmai vezetője, egyben a Gyulai István Memorial sportigazgatója. Hozzátette, óriási erkölcsi és szakmai jelentősége van annak, hogy Seagrave a magyar atlétikai közösséghez csatlakozik.

A szakember feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz, emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként dolgozik majd, továbbá Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzője is lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!