Brutálisan nagyot esett a síakrobata, miután nekivágta a félcső peremének a szél - videó

ski Oly Horizontal
Britain's Gus Kenworthy falls as he competes in the freestyle skiing men's freeski halfpipe final run during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Genting Snow Park H & S Stadium in Zhangjiakou on February 19, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Nico Porteous győzött szombaton a férfi síakrobaták félcsőszámában, a pekingi téli olimpián.

A négy éve bronzérmes, tavaly világbajnok új-zélandi mögött a Szocsiban és Phjongcshangban is győztes amerikai David Wise végzett a második, utóbbi honfitársa, a legutóbb ezüstérmes Alex Ferreira pedig a harmadik helyen.

Új-zélandi siker született a férfi síakrobaták félcső számában Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Yosuke Hayasaka

Az erős szélben rendezett fináléban a 12 fős mezőny három menetet teljesített és a rangsorolásnál a legjobb eredmény számított. A körülmények még a verseny közben is romlottak, a dobogósok egyformán az első lejövetelükre kapták a legmagasabb pontszámukat. Porteous magas ugrásokat, nagyszerűen kivitelezett forgásokat mutatott be, az ő teljesítményét csak a címvédő Wise tudta megközelíteni.

A szám egyik legnagyobb sztárja, Gus Kenworthy hatalmasat esett, miután a trükkje közben nekifújta a szél a félcső peremének, de szerencsére nem történt komolyabb baja.

Eredmények:
síakrobatika, férfi félcső, olimpiai bajnok:
Nico Porteous (Új-Zéland) 93,00 pont
2. David Wise (Egyesült Államok) 90,75
3. Alex Ferreira (Egyesült Államok) 86,75

Mindent egy helyen az Eb-ről