Liu Shaolin: Megkérdezem majd a bírót, hogy tud-e nyugodtan aludni

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, 1000 m, 2022.02.07., Téli Olimpia 2022, Peking, elődöntő
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szerdán délután a rövidpályás férfi gyorskorcsolyázok 1500 méteres döntőjében Liu Shaolin Sándor a 6., míg öccse, Liu Shaoang a 4. helyen ért célba, így mindketten bronzérmesek lettek a leghosszabb egyéni távon. A döntő után különösen az idősebb Liu testvér nyilatkozott nagyon őszintén, üzenve a verseny főbírójának is.

„Ez a nap arról szólt, hogy fel tudtunk állni abból, ami az elmúlt napokban történt. Kicsit mellénk állhatott volna a sors az elmúlt napok miatt. Igazából, ugyanolyan dolgok történtek, mint hétfőn, de most érdekes módon senkit nem zártak ki.

Örülök az olimpiai rekordnak, nagyon jó formában vagyunk, de ma a végére elfogytam, mert nem ez a fő számunk" – mondta Liu Shaolin Sándor, aki azt is elárulta, hogy az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy a hétfőn történtek után, amikor a megnyert 1000 méteres döntőt követően kizárták a versenyből, egészen az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy elindulnak-e egyáltalán 1500 méteren.

„Nagyon nehéz döntő volt, erős mezőnnyel, mindenki megérdemelte, hogy itt legyen. Nem ez a fő távunk, nem erre készültünk.

- tette hozzá öccse, a vegyesváltóval és 1000 méteren is bronzérmes Liu Shaonag.

Mindent egy helyen az Eb-ről