Liu Shaoang: Amikor felkeltem, éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek

téli olimpia 2022, 500m, 500, méter, gyorskorcsolya, korcsolya, döntő
Winner Hungary's Shaoang Liu celebrates with his team after the final A of the men's 500m short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 13, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Fantasztikus versenyzéssel írt sporttörténelmet Liu Shaoang, miután végig magabiztosan teljesítve aranyérmes lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres versenyében. Ádó saját elmondása szerint szinte még fel sem fogta, mit ért el, pedig ő lett az első kétszeres magyar olimpiai bajnok.

Remélem ez a siker Magyarországnak felejthetetlen élményt okozott, és összehozta a nekünk szurkoló embereket" - nyilatkozta aranyérme átvétele után Liu Shaoang az M4 Sport riporterének.

Liu Shaoang magabiztos versenyzéssel lett olimpiai bajnok Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Sokáig vártam a szerencsére itt Pekingben, úgy gondoltam balszerencsésen indult az egész. Pozitív lett a tesztem, később tudtam a többiek után utazni, furán éreztem magam. Az eddigi versenyeken nem jött össze, amit elterveztem, ezért úgy gondoltam, nem várok a szerencsére és magam küzdök meg a dolgokért" - árulta el Ádó.

Sanyival még nem nagyon tudtam beszélni, de remélem, hogy a csapat vár és nagyot ünneplünk a faluban, mert két nap pihenőnk van még a váltó B-döntőjéig" - tette hozzá az immár kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang, aki négy évvel ezelőtt, Pjongcsangban szerezte első olimpiai aranyérmét a férfi váltó tagjaként.

Mindent egy helyen az Eb-ről