A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jó hangulatban készül a magyar csapat a hétvégi tenisz Davis Kupa-selejtezőre

FUCSOVICS Márton; SHAPOVALOV, Denis
Fucsovics Márton a kanadai Denis Shapovalov elleni meccsen a dubaji keménypályás férfi tenisztornán
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton, a magyar csapat éljátékosa szerint jó hangulatban készül a válogatott a péntek-szombati Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőre.

A világranglistán 35. játékos az MTI-t csütörtökön arról tájékoztatta, hogy az elmúlt időszakban a lábujjánál egy kisebb gyulladás zavarta az edzésekben, de már teljesen rendbejött, így nincs akadálya a játékának.

A harmincéves teniszező említést tett arról is, hogy az utóbbi időben már jól ment neki a játék, a múlt héten, Dubajban kifejezetten jó formában volt, ezért is maradt keserű a szája íze, miután kiesett. A kanadai Denis Shapovalov elleni mérkőzésben ugyanis szerinte "bőven benne volt", hogy nyerjen.
Az ausztrálok elleni Davis Kupa-csatára térve azt emelte ki, hogy az esélyek a házigazdák sikerét ígérik, ugyanakkor szavaiból kitűnik, nem látja leküzdhetetlennek az ausztrálok jelentette akadályt.

Fucsovics Márton teljesen rendbejött Forrás: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

- jegyezte meg.

A két együttes tavaly is találkozott egymással, méghozzá a DK-döntő csoportkörében, amelyben 2-1-re az ausztrálok nyertek úgy, hogy Fucsovics óriási csatában, döntő szett rövidítésben maradt alul Alex de Minaurral szemben. A novemberi meccséről annyit jegyzett most meg a nyíregyházi születésű sportoló, hogy nem jók az emlékei róla, és annak ellenére is győznie kellett volna de Minaurral szemben, hogy "nagyon nem könnyű ellenfél".

Fucsovics Márton szerint nem feltétlenül a papírforma diktál Forrás: AFP/Koen Suyk

Nagy Zoltán szövetségi kapitány az M4 Sport Sporthíradójában arról számolt be, hogy a magyar csapat szombat éjjel érkezett meg Ausztráliába, az átállás nem könnyű, de jól halad. Kifejtette, hogy a szigetországban nemrég lazítottak a koronavírushelyzet kezelésével kapcsolatos szabályokon, ezért szinte teljesen telt ház várható, mert a helyiek ki vannak éhezve az ilyen eseményekre.

Noszály Sándor a DK-csapat edzője elmondta: Piros Zsombor hasfalsérülése rendbe jött, viszont utána megfertőződött a koronavírussal, ennek ellenére mostanra sikerült nagyszerű formába lendülnie.

Szerinte az a legfontosabb feladat, hogy elhitessék a játékosokkal, megnyerhetik ezt a párharcot. Hozzátette, Fucsovicsnak már mindkét ausztrál egyes játékossal volt mérkőzése, így ő ismeri őket, Piros Zsombort pedig igyekeztek minél jobban felkészíteni.

A párharcot Sydneyben, a 10 500 üléses Ken Rosewall Arenában rendezik, a győztes válogatott részt vehet majd a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben,

ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek. A mostani mérkőzés vesztese szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

Az első meccsen - magyar idő szerint péntek reggel 7 órától - Piros találkozik De Minaurral, majd Fucsovics küzd meg Thanasi Kokkinakisszal. A szombati páros mérkőzésre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte a kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. A szombati egyéni párharcokban Fucsovicsra De Minaur, Pirosra pedig Kokkinakis vár.
A mérkőzéseket az m4sport.hu élőben közvetíti online.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!