A telt házas Duna Aréna motiválja a világcsúcstartó magyar úszót

Szabó Szebasztián
6688759 04.11.2021 Hungary's Szebasztian Szabo reacts after the men's 50 m freestyle final at the European Short Course Swimming Championships, in Kazan, Russia's Republic of Tatarstan. Maksim Bogodvid / Sputnik (Photo by Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Jó formában van másfél hónappal a budapesti vizes-vb előtt a sprinter Szabó Szebasztián, és ezt az országos bajnokságon úszott ideje is alátámasztja.

A Győri Úszó Sportegyesület 26 éves kiválósága sikeres országos bajnokságon van túl, a június 17-én kezdődő budapesti világbajnokságon pedig a négy egyéni száma mellett a 4x100 méteres gyorsváltóban is bevetésre készen áll.

A debreceni nagymedencés országos bajnokságon a világ idei legjobb időeredményével nyerte az 50 méteres pillangóúszást.

„Nem lepett meg az eredmény. Erre számítottunk, az 50 pillangó a kedvenc számom és bíztam a jó eredményben" – árulta el a 26 éves úszó a Prémium Média & Sport Management Zrt. érdeklődésére. Szabó Szebasztián egyéni rekordja 18 századdal jobb, azaz a formája még nem volt csúcsra járatva az ob-n.

Az 50 pillangó egy nagyon rövid és egyben gyors versenyszám. Nem foglalkozom azzal, hogy az időeredményem mire lesz elég, annyit tudok, hogy a döntőben bármi megtörténhet" – fűzte hozzá a szám Európa-bajnoka, és rövidpályás világcsúcstartója.

Szabó Szebasztián kirobbanó erőben lesz a budapesti világbajnokságon Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Bogodvid

Az 50 pillangó egyetlen "hibája", hogy nem olimpiai szám, éppen ezért Szabó az ötkarikás programban szereplő 50 gyorsra is egyre több figyelmet fordít.

– magyarázta.

A győriek kiválósága a budapesti vébén még két egyéni sprintszámban rajthoz áll, de mint mondja a 100 pillangón és a 100 gyorson is van még mit csiszolni, utóbbiban azonban így is stabil tagja az olimpiai ötödik magyar váltónak.

"Magyarországnak elég jó gyorsúszói vannak, a tokiói olimpián ebben a számban ötödikek lettünk, ami nem egy gyenge eredmény. Számomra nagyon fontos a váltó is, mert ott nem csak magamért úszom, hanem még három emberért és együtt egy országot képviselünk" – folytatta.

Szabó Szebasztián Győrben készül az év legfontosabb versenyére Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„Úgy vélem, 50 pillangón van most a legnagyobb esélyem, de azért bízom abban, hogy a többi számban is jól fogok szerepelni.

– zárta szavait az úszó, aki a hazai vb előtt szeretne még minél több versenyen részt venni.

Mindent egy helyen az Eb-ről