Győztesként ünnepelte magát, csak azt felejtette el, hogy valaki már megelőzte - videó

cycling Horizontal
Team EF Education rider Italy's Alberto Bettiol celebrates as he crosses the finish line to win the 18th stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, 231km between Rovereto and Stradella on May 27, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Pár napig Alberto Bettiolon fognak nevetni a kerékpársport rajongói a Svájci Körversenyen elkövetett bakija után. 

A svájci kör második, Küsnacht és Aesch közötti 199,4 kilométeres szakaszának mezőnyhajrája látványos csatát hozott, amit az EF olasz sprintere, Alberto Bettiol nyert meg, aki győztesként ünnepelte magát. Csakhogy a célvonalon átgurulva szembesülnie kellett vele, hogy a DSM norvég bringása, Andreas Leknessund már az interjúra készül, miután magányos szökése végén hazaért, azaz valójában ő nyerte a szakaszt.

Nem Bettiol az első - és bizonyára nem is az utolsó -, aki túl korán, vagy csak rosszkor ünnepel: 2020-ban a friss országúti világbajnok, a francia Julian Alaphilippe bohóckodott el egy győzelmet a legendás Liège–Bastogne–Liège versenyen.

Idén pedig éppen a múlt heti Critérium du Dauphiné 3. szakaszán a holland Wout van Aert követte el azt a hibát, hogy a karját lengette, ahelyett, hogy még egyet rúgott volna a pedálba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!