A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Százan használják ugyanazt a WC-t - elképesztő körülmények az atlétikai vb-n Amerikában

18th World Athletics Championships Oregon22 18th World Athletics Championships,Eugene,Eugene Athletics,Eugen Horizontal
EUGENE, OREGON, UNITED STATES - JULY 14: General view of Hayward Field pictured ahead of the eighteenth edition of the World Athletics Championships in Eugene, Oregon, United States on July 14, 2022. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Oregon állambeli Eugene-ban pénteken kezdődik meg az atlétikai világbajnokság. Az amerikai szervezők a sportolókat egy egyetemi campus épületeiben szállásolták el. Az atléták dühöngenek és félnek a koronavírus-fertőzéstől.

Az Aftonbladet című svéd napilap helyszíni riportjából sok meghökkentő dologra derül fény. Lena Haggren Råsberg, a svéd válogatott orvosa szerint roppant veszélyes, hogy akár 100 sportoló is ugyanazt a WC-t használja majd, nem is beszélve arról, hogy a campuson a liftek száma is nagyon kevés.

A svéd sportolók közül a férfi rúdugrás világcsúcstartója, Armand Duplantis nem költözött be a faluba, ő egy helyi szállodában él, de ezt csak azért tehette meg, mert az egyik szponzora kifzette az extra költségeket. Lena Haggren Råsberg szerint a sportolói faluban élő valamennyi atléta fokozottan ki van téve a fertőzésveszélynek és nem is érti az amerikai szervezőket, hogyan képzelték mindezt.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!