Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Percekig tántorgott a brutális kiütés után a csehek harcosa - videó

Vágólapra másolva!
A UFC 303 lett volna Conor McGregor nagy visszatérése Michael Chandler ellen, de az ír visszalépett, törött kislábujjára hivatkozva. A gálát Alex Pereira mentette meg, aki bevállalt egy újabb meccset Jiri Prochazka ellen. Pereira előző meccse előtt két héttel szintén eltörte a kislábujját, csak ő visszalépés helyett inkább eltitkolta és az első menetben kiütötte ellenfelét, Jamahal Hillt.

Az előmeccsek között említésre méltó, hogy nehézsúlyban a szlovákiai Martin Buday megosztott pontozással legyőzte az élő legendát, Andrei Arlovskit, a hölgyeknél pedig Gillian Robertson dominálta a földön a veterán Michelle Watersont, aki könnyes szemmel be is jelentette visszavonulását, sorban ötödik veresége után. 

Szintén az előmeccseken találkozott a UFC két régi - de harcos - pehelysúlyú bútordarabja, Andre Fili és Cub Swanson is. A kemény és szoros mérkőzést végül Fili nyerte megosztott pontozással és mindkét bunyós kapott 50 000 dollár bónuszt, mert ez lett a gála meccse. 

Az utolsó előmeccs pusztító volt, ugyanis középsúlyban Joe Pyfer mererve ütötte Marc-Andre Barriault-t az első menetben, így ő is bónuszt kapott.

A főkártya első találkozója a váltósúlyú Ian Machado Garry és a Bellatorból átigazolt Michael Page között zajlott. Garry megőrizte veretlenségét: jobb volt földharcban, ezért úgy győzött egyhangú pontozással, hogy a meccs alatt egyetlen szignifikáns találata sem volt. Egy női meccs következett, amely során Macy Chiasson egy hatalmas könyökössel úgy felhasította Mayra Bueno Silva homlokát, hogy vége is lett a mérkőzésnek. 

Félnehézsúlyban a beugrós Roman Dolidze magabiztosan verte Anthony Smith-t egyhangú pontozással, majd következett Diego Lopes, aki mérkőzése előtt három órával kapott új ellenfelet. Brian Ortega  ugyanis - aki már előző nap jelezte, hogy nem fogja hozni a pehelysúlyt - belázasodott, így Dan Ige ugrott be helyette. A meccs mozgalmas, szoros és élvezetes volt, a végén Diego Lopes kezét emelték a magasba, de Ige is dicséretet érdemel. 

A főmérkőzés Jiri Prochazka visszavágója volt Alex Pereira ellen, akitől mindössze hét hónappal ezelőtt kapott ki TKO-val. A cseh szamuráj azt nyilatkozta, hogy azt a meccset a bíró túl korán állította le, illetve megkérte indián ősökkel rendelkező ellenfelét, hogy ezúttal ne használja a "sámánok és szellemek" segítségét. Pereira bevonulása - szokás szerint - valóban kísérteties volt és amit a ketrecbe ért, a két harcos csaknem öt percen keresztül nézett egymással vérfagyasztó farkasszemet. 

A találkozó majdnem véget ért már az első menetben, amikor "Poatan" eldurrantotta pusztító balegyenesét és a cseh azonnal padlót fogott. Ez már kiütés lett volna, de a gong megmentette Prochazkat. A cseh sorsa azonban a második menet elején végleg megpecsételődött: Pereira elhelyezett a fején egy iszonyatos rúgást, majd ütésekkel befejezte a földön. A bíró leintette a meccset és a szamuráj még percekig tántorgott a TKO után. 

UFC 303: Pereira v Prochazka 2
Nagy verést kapott a csh szamuráj
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Alex Pereira tehát olyan finálét produkált, hogy a közönség nem bánta, hogy nem Conor McGregort látta. Poatan ezután valószínűleg Magomed Ankalaev ellen védi meg a félnehézsúlyú övet, vagy felmegy nehézsúlyba. Ha ott is elhódítja a címet, ő lesz a UFC első három-súlycsoportos tripla-bajnoka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről