Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Az 57 éves Mike Tyson július 20-án visszatér a ringbe és összecsap a nála 30 évvel fiatalabb Jake Paullal. Az egykori nehézsúlyú világbajnokot sokan féltik a közelgő bokszmeccstől, ráadásul nemrég rosszul lett az egyik repülőútja során. Tyson azóta megszólalt az állapotáról és a 27 éves riválisa elleni ütközetről.

Tavasszal jelentették be, hogy Mike Tyson július 20-án az arlingtoni AT&T stadionban összecsap a youtuberből lett profi ökölvívóval, Jake Paullal. Az egykori nehézsúlyú világbajnok és a YouTube-sztár között 30 év a korkülönbség, a bemutató mérkőzés iránt már most óriási az érdeklődés világszerte. Tyson gőzerővel készül a visszatérésre, ám minden idők egyik legnagyobb ökölvívóját sokan féltik az összecsapás előtt, amely nem bemutató jellegű haknimeccs lesz, hanem hivatalos, tehát az eredménye bekerül mindkettőjük statisztikájába. 

Jake Paul vs. Mike Tyson Boxing Match Arlington Press Conference
Mike Tyson és Jake Paul júliusban összecsap egymással
Fotó: Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Mike Tyson megszólalt a rosszulléte után

A közel 60 éves amerikai bokszlegenda visszatérése kapcsán komoly aggadolamra adhat okot, hogy Tyson nemrég rosszul lett egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőgép fedélzetén, ezért orvosi segítségre volt szüksége. Az amerikai sztár émelygett és szédült, és mivel korábban rengeteg hátproblémája és ülőideg-gyulladása volt, tolószékbe kellett ülnie.

Tyson azóta mindenkit megnyugtatott, hogy jobban van és várja a Jake Paul elleni ütközetet. 

Most 100%-osnak érzem magam, bár nem kell annak lennem, hogy legyőzzem Jake Pault" -

írta a közösségi médiában a világhírű ökölvívó, aki nincs híján az önbizalomnak.

Tyson korábban elmondta, hogy a múltban ülőideg-gyulladásban (isiász) szenvedett, és emiatt esetenként képtelen volt járni és beszélni. 

Néha isiászom van, ami fellángol. Ilyenkor még beszélni sem tudok! Hála Istennek, ez az egyetlen egészségügyi problémám. Most remekül vagyok" -

mondta Tyson, akit az orvosok féltenek a közelgő ütközettől, hiszen mégis egy 30 évvel fiatalabb bokszoló lesz a riválisa, és a meccs során akár maradandó agykárosodást is szenvedhet.

Paul eközben a közösségi médiában erőteljesen reagált azokra a pletykákra, miszerint Tyson egészségügyi problémái miatt elmaradna a várva várt meccs. 

Szerettek sz.rságokat kitalálni, mielőtt megismernétek a tényeket. Semmi sem változott" -

dühöngött az X (korábban Twitter) közösségi platformon Paul.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről