Vágólapra másolva!
A Csipes Ferencet foglalkoztató Budapest Honvéd közleményben kért bocsánatot a mesteredző viselkedéséért a hatszoros olimpiai bajnok kajakos legendától, Kozák Danutától, aki a közösségi médiában hozta nyilvánosságra, hogy a női négyes felkészülését irányító korábbi olimpiai bajnok sportoló milyen megalázóan viselkedett vele.

Május 24-én Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakos egy hosszú Facbook-bejegyzésben írta meg, hogy milyen megalázó módon bánik vele - és állítása szerint a válogatott keret más tagjaival is - Csipes Ferenc, a magyar női négyest felkészítő edző. A korábbi olimpiai bajnok klasszis viselkedése miatt a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) és klubja, a Budapest Honvéd is fegyelmi vizsgálatot indított, Csipest pedig felfüggesztették, miután Kozák Danuta kijelentette, hogy nem hajlandó vele együtt dolgozni a továbbiakban.

Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres versenyének előfutamában, ahol bejutott a döntőbe
Kozák Danuta ismét minden erejével a magyar kajakos sikerekért fog küzdeni
Fotó: Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Honvéd most egy közleményben kért bocsánatot Csipes Ferenc nevében, amit itt olvashat el teljes terjedelmében az MKKSZ hivatalos honlapján.

"Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sportszerető közönséget, hogy az elmúlt napokban a sportágban kialakult feszült helyzet a felek együttműködésének eredményeképpen nyugvópontra jutott. Csipes Ferenc és egyesülete, a Budapesti Honvéd Sportegyesület a Magyar Kajak-Kenu Szövetségbe eljuttatott és Kozák Danutának címzett levelében, átérezve az ügyben lévő felelősségét megkövette a bajnoknőt:

„Amennyiben mesteredzőnk személyesen vagy szakmailag megsértette Önt, illetve edzőjét, elnézését kérjük, és a jövőben igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsük a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését”

 – áll az egyesület hivatalos levelében.

A szövetség közlemény idézi Kozák Danuta szűkszavú, de pozitív kicsengésű válaszát is, ami így szól: 

Rendben, részünkről így folytatható lesz a közös munka.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi bizottsága a fentiekben idézett nyilatkozatokat figyelembe véve, az edzői tevékenység folytatását felfüggesztő döntését megszüntette, Csipes Ferenc részére próbaidőre felfüggesztett sportfegyelmi büntetést szabott ki, írja a továbbiakban az MKKSZ, amely ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről