Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A nehézsúlyú brit sztárbokszoló, Tyson Fury pénteken hullarészegen okozott botrányt a morecambei Nowhere bárban, ahonnét a biztonsági őröknek kellett kivezetniük. A 35 éves ökölvívó azóta visszatért az edzőterembe és már az Olekszandr Uszik elleni visszavágóra készül.

Tyson Fury - aki májusban a címegyesítő csúcsmeccsen kikapott Olekszandr Usziktól - a barátaival és a rajongóival bulizott a helyszínen, ám nem igazán sikerült mértéket tartania és alaposan lerészegedett. A biztonsági emberek kitessékelték a bárból a több mint 2 méter magas óriást, aki nem tudta kontrollálni a mozdulatait, az utcán összerogyott és a villanyoszlopot is megfejelte. A "Cigánykirály" azóta visszatért az edzőterembe, a közösségi médiában pedig üzent ukrán ellenfelének, akivel Szaúd-Arábiában december 21-én ismét összecsap.

Oleksandr Usyk v Tyson Fury - Heavyweight Boxing
Tyson Fury májusban kikapott Olekszandr Usziktól
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Tyson Fury: Uszik, eljövök érted!

"Figyelem! Mindent elértem már a bokszban - címeket, rekordokat, sok mindent, de soha nem kellett még vereség után visszatérnem. 

December 21-én Rijádban a király visszaszerzi a trónját és ismét vitathatatlan nehézsúlyú bajnok lesz. Uszik, eljövök érted, készülj fel a Cigánykirályra! A megváltáshoz vezető út az enyém. 

Tudom, mit kell tennem, tisztában vagyok a hiányosságaimmal, de a sikerem elkerülhetetlen" - üzent ellenfelének Fury.

Az ukrán bunyós május 18-án megosztott pontozással verte meg brit riválisát, így jelenleg minden nehézsúlyú világbajnoki öv nála van, míg Fury ezzel elveszítette a veretlenségét. A visszavágót szinte azonnal elkezdték szervezni a felek és hamar meg is állapodtak. "A világ újabb történelmi összecsapást láthat majd" - írták a szervezők, akik újra a szaúdi rendezés mellett döntöttek.

Boxing: Heavyweight title fight, Tyson Fury v Oleksandr Usyk
Jelenleg Olekszandr Uszik a nehézsúly vitathatatlan bajnoka
Fotó: AFP

Uszik az első vitathatatlan bajnoka a nehézsúlynak Lennox Lewis 1999-es sikere óta. Fury a WBC övét tette kockára, ezt szerezte meg az ukrán a WBA, a WBO és az IBF öve mellé Rijádban. A 37 éves bokszoló még mindig veretlen profi pályafutása során, eddig 22 összecsapása volt. 

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről