Vágólapra másolva!
Mint ismert, csütörtök kora délután Csipes Tamara óriási fölénnyel megnyerte a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres versenyét az idei második válogatóversenyén, ezzel a Budapesti Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka bekerült az Európa-bajnokságon induló keretbe és az olimpiai csapatba is. Csipes győzelme papírforma volt, arra azonban kevesen számítottak, hogy Kozák Danuta csak a hatodik helyen ér majd célba, ezzel pedig a hatszoros olimpia bajnoknak veszélybe került a párizsi szereplése. A futam után sem Csipes Tamara, sem a csupán hatodikként végzett Kozák Danuta nem nyilatkozott, az érintettek viselkedése, különösen Csipes Ferencé így is érzelmes és árulkodó.

Csipes Tamara rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Gazsó Dorka és Fojt Sára lett a másik két dobogós, Kozák Danuta viszont csupán hatodikként ért célba a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu válogató legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszámában.

A célba érés után Csipes Tamara, Gazsó Dorka, Fojt Sára, valamint a negyedikként célba ért Pupp Noémi egymás között, még a vízen megbeszélték a történteket.

Csipes Ferenc és Csipes Tamara az eredményhirdetésen
Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

A Magyar Nemzet azt írja, hogy az eredményhirdetés után a győztes Csipes Tamara nem nem nyilatkozhatott, ahogy Kozák Danuta sem, ugyanis a hatszoros olimpiai bajnok Facebook-posztja, Csipes Ferenc megvádolása után a Magyar Kajak-kenu Szövetség nyilatkozatstopot rendelt el a női kajakos szakágban.

Az érintettek testbeszéde és viselkedése így is árulkodó volt. Az említett négy kajakos – Csipes, Gazsó, Fojt és Pupp – érthetően boldog volt, Kozák Danuta pedig csalódottan eltűnt a kulisszák mögött, amint tehette. 

A legfeltűnőbb mégis Csipes Ferenc viselkedése volt, aki narancslével oldotta a feszültséget. A Budapesti Honvéd edzője többnyire kínosan kerüli a szereplést, ezúttal azonban kivételesen ő is felállt dobogóra a tanítványai mellé. 

A bántalmazási ügy hátterében zajló Kozák Danuta kontra Csipes Ferenc affér szakmai értelemben lezárult, mégpedig az edző látványos sikerével. A válogató azonban még nem ért véget, pénteken rendezik a női kajak kettesek versenyét ötszáz méteren. Aligha lehet kérdéses, hogy az egyesek viadala után együtt marad Gazsó Dorka és Csipes Tamara párosa. Kozák Danutának viszont nincs több esélye, ha csak holnap valakivel mégis rajthoz áll.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről