A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Alex Yee, a britek triatlonosa aranyérmet nyert a párizsi olimpián a férfiak szerda délelőtti versenyében. Azonban a hírek mégsem róla szólnak, hanem a kilencedik helyen végző Tyler Mislawchukról, aki élő adásban hányta el magát a Szajna fekáliás vize miatt.

A férfiak triatlonversenyén Alex Yee megszerezte pályafutása második olimpiai aranyérmét a rekkenő párizsi hőségben. A verseny után mégsem róla szóltak a hírek, hanem a kanadai Tyler Mislawchukról, akit rettentően megviselt a szerdai verseny. 

Tyler Mislawchuk saját bevallása szerint tízszer hányt a triatlonverseny
Fotó: Nick Iwanyshyn /TriMagCan

A kanadai versenyzőt elképesztően megviselte, hogy a fekáliás Szajnában kellett úsznia, majd miután kijött a vízből, élő adásban hányta el magát.

„Mindent beleadtam, nem bántam meg, de tízszer hánytam” – mondta a kilencedik helyen végző kanadai, aki az instagram-oldalán megjegyezte, hogy ha a versenyzők egészsége fontos lett volna a szervezőknek, akkor ezt a versenyt már régen más helyre költöztették volna.

A múlt héten pénteken és szombaton is egész napos, hatalmas esőzés volt Párizsban, amely jelentősen felduzzasztotta a szennyvícsatornákat. Ez a szennyvíz a Szajnába ömlik, éppen ezért már szinte biztos volt, hogy kedden nem lehet versenyt rendezni. Ezt abból is lehetett tudni, hogy vasárnap és hétfőn nem engedték be a triatlonosokat a Szajnába, pedig ott kellett volna edzeniük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!