A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az olimpiai negyedik Valter Attila csapattársa, az összetettben éllovas belga Wout van Aert nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, amelyen a magyar versenyző a 97. helyen ért célba.

Hétfőn a Lousa és Castelo Branco közötti 191,2 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amely öt percnél is nagyobb különbséggel engedte el a négyfős szökevénycsoportot, de amelyet 20 kilométerrel a vége előtt utolért. Az utolsó húsz percben 54 kilométer/óra fölötti volt az átlagsebesség, Wout van Aertért Valter is sokat dolgozott, az utolsó két kilométerhez érve például ő vezette a mezőnyt.

Wout van Aert nyerte a szakaszt és továbbra is övé a piros trikó
Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Csapatuk, a Visma-Lease a Bike erőfeszítései sikerre vezettek, ugyanis a hajrában a belga volt a legerősebb, aki a szakaszsiker mellett megőrizte az összetett éllovasának járó piros trikót, az időjóváírásnak köszönhetően pedig növelte is előnyét. Valter a mezőnnyel ért célba a 97. helyen, összetettben pedig az 56. helyre jött fel - írja az MTI.

Eredmények:

3. szakasz, Lousa-Castelo Branco, 191,2 km:
1. Wout van Aert (belga, Visma-Lease a Bike) 4:40:42 óra
2. Kaden Groves (ausztrál, Alpecin-Deceuninck) azonos idővel
3. Jon Aberasturi (spanyol, Euskaltel-Euskadi) a. i.
...97. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Van Aert 10:05:59 óra
2. Brandon McNulty (amerikai, UAE) 13 másodperc hátrány
3. Mathias Vacek (cseh, Lidl-Trek) 15 mp h.
...56. Valter 1:08 perc h.

Szerdán a Plasencia és Pico Villuercas közötti 170,5 kilométer és hegyi befutó vár a mezőnyre. A Vuelta szeptember 8-án Madridban zárul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!