Vágólapra másolva!
Nem túlzás azt állítani, hogy sorsdöntő napok előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. Ismerve azonban labdarúgásunk erejét, maradjunk annyiban, szeptember elsején Tbilisziben Grúzia ellen már eldőlhet, lesz-e tétje a szeptember 5-i budapesti Románia elleni meccsnek, hogy az októberi utolsó vb-selejtezőről, az olaszok elleni találkozóról ne is beszéljünk.

"A papírformát illetően három olyan találkozó vár a válogatottra, amelyeken külön-külön még az egy pont megszerzése sem lenne szégyen, most pedig a három mérkőzésen öszesen hét pontot kell szereznünk"- mondta Bicskei Bertalan, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón. "Akkor sikerülhet kiharcolni csoportunkban a második helyet, ha együttesünk a jobbik arcát mutatja. Gondolok itt az olaszok elleni 2-2-es döntetlenre, a litvánok idegenbeli legyőzésére s a grúzok ellen mutatott teljesítményre."

Az alapos orvosi vizsgálat után eldőlt, hogy Bicskei a grúzok ellen sérülés miatt nem számíthat Szűcs Lajos és Hrutka János (mindkettő FTC) játékára. Helyükre a kapitány az MTK-ból Hajdu Attilát és Füzi Ákost hívta be. A csapat kedden két edzést tart, szerdán 13 órakor utazik Tbiliszibe, ahol csütörtökön és pénteken is lesz edzés. Az együttes rögtön a találkozó után visszautazik. A meccs magyar idő szerint 18 órakor kezdődik.

Bicskei a grúzok ellen a budapestihez hasonló típusú mérkőzésre számít Tbilisziben. A kapitány azzal indokolt, hogy a két csapat első mérkőzésén a grúzoknak volt esélyük, hogy versenyben maradjanak a továbbjutásért, s ezért nyílt taktikával játszottak. "A szombaton pályára lépő grúz válogatott pedig éppen bizonyítani szeretné, hogy új szövetségi kapitánnyal új útra lépett. Márpedig ha nyerni akarnak, akkor támadniuk kell, s ez nekünk kedvezhet" - mondta Bicskei.

Arra a kérdésre, hogy a magyar válogatott a három találkozó közül a legkönnyebb meccse előtt áll-e, a kapitány nem adott pontos választ. Arra felvetésre, hogy a jó formában játszó Dvéri Zsolt pályára lép-e, Bicskei azt válaszolta, nem elképzelhetetlen, de azok a játékosok élveznek elsősorban előnyt, akik külföldön játszanak. A kapitány szerint a kintiek nagyobb kihívásnak vannak kitéve, mint a hazai bajnokságban szereplők. Az [origo] munkatársa az iránt érdeklődött, vajon Sztipánovics Barnabás amolyan titkos fegyverként szerepel-e a kapitány terveiben. A szakvezető összességében elégedett volt a németek elleni találkozón Tökölivel és Horváth Ferenccel, így nem valószínű, hogy a grúzok elleni találkozón a szlovén bajnokságban öt forduló alatt hat gólt szerző csatár pályára lép, de nem kizárt, hogy Dvérihez hasonlóan lehetőséget kap a románok ellen.

Mindent egy helyen az Eb-ről