A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Osasuna a spanyol bajnokság első fordulóiban meglehetősen rosszul szerepelt, hiszen három fordulóban még gólt sem tudott szerezni, ezt azonban három 1-0-s siker követte, így a pamplonai gárda feljebb kapaszkodott a táblázaton. A Rayo Vallecano elleni mérkőzésen a győztes gólt Armentano szerezte, mégpedig a 13. másodpercben, amivel új rekordot állított fel a spanyol élvonalban.

Armentano Buenos Airesben született 1974. július 12-én, és első egyesülete a Vélez Sarsfield volt. Az első csapatban már az 1992-93-as idényben bemutatkozhatott az Rosario Central ellen, és abban a szezonban három meccsen lépett pályára.

A következő bajnokságban valamivel több lehetőséget kapott, és ekkor már a gólszerzéssel sem maradt adós, két alkalommal is megzörgette az ellenfelek hálóját. Az 1994-95-ös pontvadászatban tökéletesen lemásolta az egy évvel korábban nyújtott teljesítményt: ismét tíz meccsen játszott, és megint két gólt szerzett. Ez a Vélez vezetősége szerint túl kevés volt, ezért eladták őt a Racing Clubnak. Armentanónak Avellanedában sem ment a gólszerzés, két idény alatt egyetlen találatot sem ért el, ám ennek ellenére 1997 nyarán visszatért a Vélez Sarsfieldbe. Nevelőegyesületében másodjára is minimálisak voltak a lehetőségei, így kifejezetten örült annak, amikor 1998-ban a spanyol második vonalban szereplő Elche bejelentkezett érte.

Érdekes módon a hispán másodosztályban jobban ment neki a játék, első idényében kilenc gólig jutott. Az 1999-2000-es szezonban ezt tovább javította egy találattal, és teljesítménye elnyerte az élvonalba frissen felkerült Osasuna figyelmét. A pamplonaiak tavaly nyáron vették meg, és Armentano öt góllal járult hozzá ahhoz, hogy a csapat kivívja a bennmaradást. A jelenlegi pontvadászat az ő számára sem kezdődött valami jól, de a Rayo elleni mérkőzésen szerzett villámgyors találatával beírta magát a Primera División históriáskönyvébe.

Korábban:

A nap játékosa: Hannu Tihinen (Viking Stavanger)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!