Vágólapra másolva!
Az angol bajnokság újonca, a Blackburn Rovers a nyáron mindenképpen szeretett volna igazolni egy bal oldali védőt, de akkor nem járt sikerrel. A klubnak végül csak most sikerült megfelelően megerősíteni játékoskeretét, hiszen Graeme Souness együttese megszerezte a német 1. FC Nürnberg hátvédjét, Nils-Eric Johanssont, akiért 2,7 millió fontot fizettek az angolok.

Johansson 1980. január 13-án született Stockholmban, és első egyesületének a helyi AIK számított. Rendszeresen tagja volt a korosztályos svéd válogatottnak, és ennek köszönhetően a Bayern München már akkor felfigyelt rá, amikor az AIK nagycsapatában még be sem mutatkozhatott.

A bajorok 1997 nyarán szerződtették, de akkor még csak amatőrszerződést kínáltak neki, ám Johansson úgy gondolta, hogy ha a tartalékok között megfelelő teljesítményt nyújt, akkor bekerülhet az első csapatba. Eleinte úgy tűnt, hogy igaza lesz, hiszen az 1998-99-es idényben két bajnokin máris pályára léphetett a Bundesligában, ám lehetőségei később nem növekedtek, hiszen az 1999-2000-es idényben egyetlen bajnokin sem játszott, igaz, abban a szezonban bemutatkozott a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen. Szerződése 2000 nyarán lejárt, így ingyen igazolhatóvá vált, és ennek megfelelően több klub is érdeklődött iránta. A kérők között volt a francia Girondins Bordeaux is, ám Johansson inkább a német másodosztályban szereplő Nürnberget választotta.

Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen a legutóbbi pontvadászatban kitűnően futballozott, és jelentős szerepe volt abban, hogy a klub feljutott a legjobbak közé. A jelenlegi idényben eddig mindegyik mérkőzést végigjátszotta, ám ennek ellenére elutazott Blackburnbe, hogy próbajátékon vegyen részt. Az angolok elégedettek voltak teljesítményével, és mivel a Nürnbergnek szüksége volt a pénzre, potom 2,7 millió fontért el is adták a svéd labdarúgót.

Korábban:

A nap játékosa: Mariano Armentano (CA Osasuna)

Mindent egy helyen az Eb-ről