Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy "biztonsági okokból" vasárnap kihagyta az FC Valencia elleni rangadót, kétségessé vált Rivaldo játéka a Bayer Leverkusen elleni szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A brazil világsztár az elmúlt hetekben térdproblémákkal küszködött, ezért pihent néhány bajnokin. Kedden délelőtt részt vett a katalánok edzésén, de a kapuralövések közben erős szúrást érzett a lábában. Ezért csak a szerdai orvosi vizsgálat dőnti el, hogy játszhat-e az eddigi három mérkőzésén 100 százalékos németek ellen.

Rivaldo sérülései és válogatottbeli kötelezettségei miatt a 2001-2002-es szezonban csak négyszer - 1 bajnokin augusztus végén, 2 BL-selejtezőn, 1 BL-mérkőzésen - állhatott Carles Rexach vezetőedző rendelkezésére az FC Barcelona 13 hivatalos fellépése közül. Ráadásul még akkor is előfordult, hogy a szurkolók tüntettek ellene, holott nélküle legtöbbször csak szenved a sztárcsapat. Múlt szerdán az Olympique Lyon ellen 11-esből gólt lőtt, de így sem kerülhette el a fanatikusok kritikáját a kihagyott helyzetek miatt.

"Az embereknek észre kellene venniük, hogy ő sem gép" - fakadt ki Rexach. "Sokszor mondtam már, hogy Rivaldo eldöntheti a mérkőzéseket, de úgy tűnik, Barcelonában és Brazíliában mindig csodát várnak tőle a szurkolók. Azt akarják, hogy szerezzen legalább két gólt, s nyerje meg a mérkőzéseket a társak statisztálása mellett."

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről