A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Andrea Pelizzoli (olasz, AS Roma): a fiatal portás a szezon előtt úgy érkezett a bajnokcsapathoz, hogy ő lesz az első számú kapus, de pár forduló után kikerült a kezdő tizenegyből. Most Antonioli kiállítását követően kellett beállnia a Chievo Verona ellen, és első megmozdulásaként kipiszkálta a felső sarokból Corini szabadrúgását. Ezt követően még két bravúrt mutatott be, és így jelentősen hozzájárult a Farkasok győzelméhez.
Mark Nikl (cseh, 1. FC Nürnberg): a nürnbergi gárda eddig mindössze három meccset tudott nyerni a Bundesligában, így nem csoda, hogy a Borussia Dortmund ellen nem tartották esélyesnek a csapatot. Ehhez képest a gárda gyorsan kétgólos előnyt tudott szerezni (igaz, később le is adta ezt a fórt), és az egyik találatot a cseh jobbhátvéd, Marek Nikl érte el.
Adama Coulibaly (mali, RC Lens): a lensi gárda egyre inkább komoly bajnoki esélyesnek számít Franciaországban, hiszen jelenleg nyolc pont az előnye a második helyen álló Lille előtt. Ehhez persze kellett a Marseille elleni győzelem, amelyben a fiatal mali középhátvéd is nagy szerepet játszott: egyrészt remekül állította meg a hazaiak rohamait, majd nem sokkal a lefújás előtt megszerezte a győztes találatot.
Marcel Pletsch (brazil, Borussia Mönchengladbach): a brazil futballisták elsősorban nem a kiváló védőjátékukról híresültek el, bár természetesen közöttük is találunk remek hátvédeket. A Mönchengladbach játékosa eddig nem tartozott az ismertebb brazilok közé, hazájában csak az alacsonyabb osztályokban szerepelt, de a Bundesligában remekül megállja a helyét, és a legutóbb a Bayern München csatársorát sikerült lenulláznia.
Ashley Cole (angol, Arsenal FC): az Ágyúsok felemás hetet zártak, hiszen bár első rangadójukon a Newcastle ellen hazai pályán szenvedtek vereséget, azt követően a hét végén idegenben győzték le a Liverpoolt. Ehhez nagyon kellett a balhátvéd, Ashley Cole hihetetlen mentése, amellyel még gól nélküli állásnál megállította Michael Owen kapuba tartó gurítását. A játékos ezen kívül is kiváló teljesítményt nyújtott, és nagy szerepe volt abban, hogy a Vörösök képtelenek voltak gólra váltani fölényüket.
Fredrik Ljungberg (svéd, Arsenal FC): a londoni csapat Liverpool elleni diadalának másik fő letéteményese a svéd középpályás volt, aki az utóbbi hetekben ellenállhatatlanul futballozik. A vörösre festett hajú jobbszélső ezúttal is benne volt csapata mindkét találatában: előbb kiharcolt egy tizenegyest, amit Henry értékesített, majd pedig maga is betalált Dudek kapujába.
Edgar Davids (holland, Juventus): a Pitbull becenévre hallgató holland futballista valószínűleg senkinek sem kívánja azt, amin ebben az évben keresztül kellett mennie: pozitív doppingtesztje miatt eltiltást kapott, a válogatottal nem jutott ki a vébére, és a Juventusnál is kikerült a kezdő tizenegyből. Távozása már-már biztosnak látszott, de az utóbbi meccseken rendre a kezdők között van, és kimagasló teljesítményt nyújt, így Carlo Ancelotti kétszer is meggondolja majd, hogy eladja-e.
IMarc Wilmots (belga, Schalke 04): a középpályás egykoron, amikor a gelsenkircheni együttes UEFA-kupagyőztes lett, a szurkolók kedvence volt kompromisszummentes, mindig küzdő játékstílusa miatt, de a drukkerek azt nehezen bocsátották meg neki, hogy tavaly elment a Bordeaux-ba. Visszatérése után azonban kezdi ismét belopni magát a szurkolók szívébe, és ehhez remek módszer volt, hogy két gólt rúgott a Hansa Rostock ellen.
Kieron Dyer (angol, Newcastle United): az angol válogatottban a legfőbb hiányposzt a bal oldalon van, ám a szakértők már másfél éve hangoztatják, hogy a megoldást a Szarkák focistája, Dyer jelentheti. A bal oldali középpályás a szezon elején sérülés miatt még hiányzott a csapatból, de most visszatért, és játékával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Newcastle jelenleg a tabella élén áll a Premier League-ben.
Christian Vieri (olasz, Internazionale): noha a bajnokság elején sérülés miatt nem léphetett pályára, Vieri így is kezdi utolérni a góllövőlista élén álló focistákat. A Bobo becenévre hallgató játékos a legutóbbi öt bajnokiján hétszer volt eredményes, ráadásul az UEFA-kupában is ontotta a gólokat, amit valószínűleg nem csak az Inter mestere, Héctor Cúper néz igen elégedetten, hanem az olasz szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni is.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): a Vörös Ördögök kezdenek kilábalni a hullámvölgyből, és egyre feljebb lopakodnak a tabellán annak köszönhetően, hogy legutóbbi három bajnokijukat megnyerték. A holland támadó ebben kulcsszerepet vállalt, hiszen a hét végén mesterhármast vágott a Southampton ellen, nem csoda, hogy a manchesteri drukkerek áldják azt a napot, amikor Alex Ferguson leigazolta őt.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét válogatottja december 3-10.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!