Vágólapra másolva!
Aligha lehet kérdéses, hogy Olaszországban az idény nagy felfedezettje az Atalanta középpályása, Cristiano Doni, aki már 16 találatnál tart a pontvadászatban, és a válogatottban is bemutatkozhatott, ráadásul ott is góllal. Nem csoda, hogy több nevesebb egyesület is szeretné leigazolni a nyáron, a hírek szerint a Juventus mellett több angol klub is érdeklődik iránta.

A játékos éveken keresztül szerepelt az alacsonyabb osztályokban, és bár korábban már játszott a legjobbak között a Brescia és a Bologna színeiben, igazából csak az előző idényben figyeltek fel rá a Serie A-ban. Ekkor sem játszott rosszul, hiszen a bajnokságot hat találattal zárta, de a jelenlegi idényben még eredményesebben futballozik: középpályás létére már 16 gólt ért el, és a pontvadászat elején jószerével egyedül tartott a lelket az Atalantában.

A szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni is felfigyelt rá, behívta a válogatott keretbe, és Doni a japánok ellen rögtön góllal debütált. Ez még jobban felvitte a piaci értékét, és sokan biztosak voltak benne, hogy már a téli átigazolási időszakban otthagyja a bergamói gárdát, hiszen az Inter és a Juventus is vitte volna, de a futballista ügynöke, Paolo Conti már ekkor kijelentette: védence csak a világbajnokság után dönt a folytatásról. Januárban ugyan elterjedtek olyan hírek, hogy előszerződést írt alá a Juvéhoz, de a futballista cáfolta ezeket a pletykákat. Most ismét előtérbe került, köszönhetően annak, hogy híre ment: Angliában is szívesen látnák őt az élcsapatok. Állítólag a Chelsea, a Liverpool, sőt, a Manchester United is kivetette rá a hálóját, utóbbi együttes azonban csak akkor igazolná le, ha Juan Sebastian Verónt mégis csak eladja a Laziónak a nyáron.

Noha a legvalószínűbb még mindig az, hogy Doni a Juventusban folytatja a pályafutását, de a focista ezen egy jó világbajnoki szerepléssel akár még változtathat is. A vételára már most is tízmilliós nagyságrendben mozog.

Korábban:

Meglepetések az angol és olasz keretben

Fórum:

Ki nyeri a focivébét?

Mindent egy helyen az Eb-ről