A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2002. november 4-10.)

 
Simon Jetzsch (német, 1860 München): A tizenegyesrúgások mindig lehetőséget adnak egy kapusnak arra, hogy külön dicsőséget szerezzen, de az Oroszlánok portása a Wolfsburg elleni büntetőpárbajban, a Német Kupában különösen kitett magáért. A portás két tizenegyest is kivédett, de mivel kollégája, Claus Reitmaier is parádézott, így a döntő sorozatban (amely a 11. volt a sorban) neki magának kellett értékesítenie a büntetőt.
Lilian Thuram (francia, Juventus): A torinóiak jobbhátvédje pályafutása során csak nagyon ritkán szokott gólt szerezni, a Milan elleni szuperrangadón azonban ő érte el együttese második találatát. A Serie A-ban ez volt mindössze a második gólja, de soha jobbkor nem jöhetett volna a Zebrák számára.
Gareth Southgate (angol, Middlesbrough FC): A Liverpool ellen pályára lépni egyetlen védőnek sem könnyű feladat, hiszen a Vörösök olyan kiváló támadókkal rendelkeznek, mint Michael Owen, Emile Heskey vagy éppen El Hadji Diouf. A Borónak azonban sikerült megőriznie kapuját a góltól, és a középhátvéd Southgate-nek még arra is volt ereje, hogy az utolsó percekben előretörjön, és megszerezze a győztes találatot.
Claudio Cacapa (brazil, Olympique Lyon): A lyoniak csapatában az utóbbi időben a védők is meglehetősen eredményesek, hiszen ebben a szezonban a hátvédek már négy találatot szereztek. Most a Le Havre ellen Cacapa volt az, aki az utolsó percekben megszerezte a győztes gólt és ezzel a három pontot a francia címvédőnek.
Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda balhátvédjét posztján a legjobbnak tartják, és sokak szerint ő a legesélyesebb arra, hogy az év végén megkapja az Aranylabdát. A brazil játékos most a Rayo Vallecano elleni bajnokin egy szabadrúgásgóllal erősítette meg esélyeit.
Walid Regragui (francia, AC Ajaccio): A korzikai együttes számára az Auxerre elleni győzelem a lehető legjobbkor jött, hiszen a csapat már kezdett egyre lejjebb süllyedni a tabellán. Sokáig úgy tűnt, hogy az Ajacciónak most sem sikerül nyernie, ám a mérkőzés legjobbja, Regragui az utolsó percben feltette a koronát teljesítményére, és győztes gólt szerzett, amiért a LEquipe hetes osztályzattal jutalmazta.
Marcos Assunaco (brazil Real Betis): A sevillai együttesnek a múlt héten két rendkívül nehéz mérkőzése is volt: a Spanyol Kupában csak drámai küzdelemben, hosszabbításban jutott túl a Palamos együttesén, majd három napra rá a Primerában a csúcsformában lévő Valencia volt az ellenfele. A gárda brazil középpályása, Marcos Assuncao mindkét meccsen gólt szerzett, és különösen utóbbi találata volt nagyon fontos, hiszen az a döntetlent jelentette.
Eugenio Corini (olasz, Chievo Verona): A veronai kiscsapat az előző idényben nagy meglepetést okozott remek szereplésével, de senki sem gondolta, hogy a Chievo tovább folytathatja menetelését. A csapat immár sorozatban négy bajnokit nyert meg, a negyedik helyet foglalja el a Serie A-ban, és egyes vélemények szerint Corininak a válogatottban lenne a helye. A veterán játékmester a múlt héten is kiválóan fogta össze csapatát.
Antonio di Natale (olasz, Empoli FC): Az újonc Empoli együttese egyedülálló teljesítménnyel rendelkezik ebben a szezonban a Serie A-ban: a csapat otthon még nyeretlen, idegenben viszont az összes találkozóján elhozta a három pontot. A gárda legjobbja a támadó középpályás Di Natale, aki összesen már öt gólnál tart.
Viorel Ganea (román, VfB Stuttgart): A sváboknál a román támadó csak a harmadik számú csatárnak számít, és viszonya nem éppen felhőtlen a viszonya a trénerrel, Felix Magathtal. Ganea most is csak csereként lépett pályára a Bochum ellen, ám húsz perc is elég volt a számára ahhoz, hogy mesterhármast érjen el, és megfordítsa csapatának a találkozót.
Shaun Goater (bermudai, Manchester City): A manchesteri lakosok számára az év legfontosabb napja volt a szombati, amikor a város két klubja csapott össze a Premier League-ben. Némi meglepetésre a három pont az esélytelenebbnek tartott Cityé lett, és ebben Goater döntő érdemeket szerzett: egy gólt előkészített, kettőt pedig saját maga szerzett, és ezzel örökre beírta magát a klub történetébe.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!