A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Focirégész nevű új sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt november 9-én!

1974-ben ezen a napon született Alessandro Del Piero, a Juventus FC világsztárja. A fiatal, pályafutását Padovában kezdett csatár több mint tíz esztendeje, 1993. szeptemberében mutatkozott be az olasz élvonalban, s azóta is a torinói klubot erősíti. Eddig elért sikerei: Bajnokok Ligája-győztes (1996), Világkupa-győztes (1996), európai Szuperkupa-győztes (1996), négyszeres olasz bajnok, négyszeres olasz Szuperkupa-győztes, Eb-ezüstérmes (2000).

1960-ban ezen a napon megállt az élet Spanyolországban, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában ugyanis Fortuna jóvoltából a címvédő Real Madrid és örök riválisa, az FC Barcelona találkozott. A két klub az év áprilisában az előző kiírás elődöntőjében is keresztezte egymás útját, akkor a madridiak kettős győzelemmel (3-1, 3-1) jutottak a fináléba, ahol az Eintracht Frankfurt már nem volt ellenfél (7-3).

A Santiago Bernabéu-stadionban 100 ezer szerencsés néző előtt az angol Leafe vezérletével az alábbi világsztár-sereglet masírozott ki a gyepre: Real Madrid: Vicente - Pachín, Casado, Vidal, Marquitos, Del Sol, Herrera, Mateos, Di Stéfano, Puskás, Gento. FC Barcelona: Ramallets - Rodri, Gracia, Vergés, Garay, Gensana, Villaverde, Evaristo, Kocsis, Suárez, Czibor. Aki azt hiszi, hogy a két klub valamennyi sztárját felvonultatta az téved, hiszen a katalánok jugoszláv mestere, Ljubisa Brocsics Kubalát és a csapatkapitány Segarrát, míg a fővárosiakat trenírozó Miguel Munoz Santamaríát nélkülözte.

A kezdést követően szinte még el sem csendesedett az aréna, máris talpon volt a százezer madridi, a harmadik percben Mateos vette be a csapatkapitányi karszalagot viselő Ramallets hálóját. A vendégek a 27. percben Suárez révén egyenlítettek, de a hazaiak "csékája", Gento az első félóra végén ismét madridi előnyt kovácsolt. A második játékrészben csak egy gól született, három perccel a lefújás előtt Suárez tizenegyesből egyenlített, így a visszavágót mindkét csapat azonos eséllyel várhatta.

Dévényi Zoltán

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!