Vágólapra másolva!
A labdarúgócsapatuk teljesítményével elégedetlen Dinamo Zagreb szurkolói szombat éjjel bántalmazták az együttes csatárát, Dario Zahorát. Az újabb incidens és vereség után lemondott a vezetőedző, Nedad Gracan.

A 22 éves Zahora a Rijeka elleni 4-2-es vereség után hazafelé tartott, amikor Zágráb belvárosában az egyik piros lámpánál a felhevült drukkerek kirángatták a kocsijából, és 1-2 percen át ütötték, majd eltűntek a helyszínről. Azt nem tudni, hogy a futballista milyen sérüléseket szenvedett.

A fanatikusok a múlt hónapban is hangot adtak mérgüknek: az egyik edzések berohantak a pályára, és letépték a játékosok mezét, mondván, nem méltóak a viselésükre. Horvátország 1991-ben kivívott függetlensége óta hét bajnoki címmel büszkélkedő Dinamo a mostani bajnokságban 16 forduló alatt csupán hatszor nyert, és az ötödik helyen áll.

Az újabb vereség után lemondott Nedad Gracan, aki már a második Dinamo-tréner a szezonban, aki idő előtt távozott posztjáról. Augusztusban Nikola Jurcevic munkáját köszönték meg a vezetők. Ideiglenesen Djuro Bago eddigi másodedző irányítja a szakmai munkát. A zágrábiak csütörtökön a portugál Benfica otthonában lépnek pályára az UEFA-kupában.

Huszonöt szurkoló megsérült, miután botrány tört ki egy szerb-montenegrói mérkőzésen, Podgoricában. Az indulatok a hírek szerint már a kezdés előtt elszabadultak a házigazda FC Buducnost és a Crvena zvezda találkozóján, ugyanis ismeretlenek könnygázt dobtak a lelátóra, ahol aztán tömegverekedés alakult ki. A randalírozás az utcán is folytatódott, a vandálok többek között két mentőautót is felgyújtottak. A több mint kétórás késéssel kezdődött találkozót egyébként végül a vendégek nyerték 3-0-ra.

Mindent egy helyen az Eb-ről