Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Romario, a brazil labdarúgás egyik legnagyobb alakja. A januárban 39 éves támadó az O Globo című napilappal közölte döntését.

"Vége, befejeztem. Többé nem lépek pályára. Egyszerűen nincs hozzá kedvem" - nyilatkozott szűkszavúan a futballista, aki profi karrierje során brazil alakulatok mellett megfordult többek között a PSV Eindhovenben, az FC Valenciában és az FC Barcelonában is.

A 95-ször eredményes Pelé mögött 70 találattal a brazil válogatottban a második legtöbb gólt szerző támadó 2005 második felében gálamérkőzésen kíván elbúcsúzni a hazai szurkolóitól. Elképzelése szerint a Vasco da Gama és a Flamengo találkozna egymással a riói Maracana-stadionban, ő pedig mindkét csapatban játszana egy-egy félidőt. "Ez a két klub az, amely a leginkább hatással volt rám, illetve amelynek a legtöbbet köszönhetek" - mondta tervével kapcsolatban.

Romario 1994-ben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a nemzeti csapattal az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon aranyérmet szerzett, valamint a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották.

Mindent egy helyen az Eb-ről