A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Két kapus eszén kellett volna túljárni

A labdarúgás különös sportág, néha még az is előfordulhat, hogy nem a közvetlenül a pályán szereplő játékosok játsszák a főszerepet az adott mérkőzésen. Nemegyszer történt már olyan eset, hogy a játékvezető egy a kispadon lévő vagy melegítő cserejátékosnak adott piros lapot, mert viselkedésével provokálta a közönséget, vagy éppen bírálta az asszisztens tevékenységét.

Néhány évvel ezelőtt a spanyol másodosztályban az a példátlan eset is előfordult, hogy az oldalvonal mellett álldogáló edző nemes egyszerűséggel maga szerelte az ellenfél megiramodó csatárát. Valami hasonló történt a török harmadik vonalban is, ahol a diyarbakiri Vízművek együttese az Iskenderunsport fogadta.

A hazaiak cserekapusa, Firat szokás szerint a kapu mögött melegített, amikor látta, hogy a vendégek támadója, Ender egyedül tör a kapura, sőt, kollégáját is kicselezi, és az üres kapura gurít. Ezt nem hagyhatom ennyiben - gondolta, s a gondolatot tett követte: beszaladt a pályára, és kivágta a hálóba tartó labdát.

A játékvezető erre természetesen felmutatta neki a piros lapot, ami egyáltalán nem tetszett Firatnak, és úgy kellett őt visszafogni, nehogy nekimenjen a bírónak. Csapata ráadásul nem úszta meg a gólt, hiszen az eset miatt tizenegyes következett, amit a vendégek értékesítettek, és meg is nyerték a találkozót 2-1-re.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!