A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak lezártával a klubok januárig csak olyan játékosokat igazolhatnak, akiknek jelenleg nincsen klubjuk, de ilyen futballistákban sincsen hiány. A hírek szerint az angol Portsmouth FC például igazi világsztárt foghat ki, a Pompey ugyanis az egykoron a világ legdrágább futballistájának számító Denílsont teszteli.

A Portsmouth az előző szezonban szinte csodával határos módon maradt benn a legjobbak között a Premier League-ben, de a jelenlegi pontvadászatot fantasztikusan kezdte a csapat: négy mérkőzésből hármat megnyert, és még csak gólt sem kapott. A klub ráadásul új tulajdonos kezébe került, és az orosz Arkagyij Gajdamak nem sajnálja a pénzt az erősítésekre, arról nem is beszélve, hogy a csapat mestere, Harry Redknapp Angliában arról híresült el, hogy rendkívül ügyesen manőverezik a játékospiacon. Ennek megfelelően a klub a nyáron is végrehajtott pár érdekes transzfert, az átigazolási időszak utolsó napjaiban például megszerezte a horvát Niko Kranjcart, a Sporting CP kameruni szélsőjét, Rudolph Doualát, illetve a Benfica fiatal tehetségét, Manuel Fernandest.

A következő a sorban a brazil Denílson lehet, aki egykoron öncélú cseleivel vált híressé - na meg azzal, hogy a Real Betis 1998-ban 32 millió eurónak megfelelő összeget fizetett érte a Sao Paulo FC-nek. Denílson akkor a világ legdrágább játékosának számított, ám az ezzel járó teljesítménykényszernek nem tudott megfelelni. Ugyan két éven keresztül alapember volt a Betisben, és nem is futballozott rosszul, de a csapat kiesett a legjobbak közül. Egy rövid időre kölcsön is adták a Flamengónak, majd visszatérte után továbbra is rendszeresen játszott a sevillai zöld-fehéreknél, de teljesítménye elmaradt a várakozástól, fizetése viszont rendkívül magas volt.

A brazil válogatottban így is sokat szerepelt, 2002-ben tagja volt a világbajnokságot nyert együttesnek is. A 2004-2005-ös idényben már csak tíz bajnokin vetették be, majd a legutóbbi szezonra kölcsönadták a Girondins Bordeaux-nak, ahol magára talált, és nagy szerepe volt abban, hogy a klub második lett a bajnokságban.

A francia egyesület azonban ezzel együtt sem vette meg, és a Betis sem tartott rá igényt, így Denílson a nyáron klub nélkül maradt. A hírek szerint érdeklődött iránta többek között a Tottenham Hotspur, a török Gaziantepspor és a skót Celtic FC is, de egyik transzfer sem valósult meg. Az elmúlt napokban arról szóltak a híradások, hogy Denílson megegyezett a szaúd Al-Naszrral, de a jelek szerint az arab gárdához sem írt még alá, hiszen tegnap a Fratton Parkban tűnt fel, és a Portsmouth játékosaival edzett.

Ugyan még egyáltalán nem biztos, hogy Denílson végül az angol egyesülethez igazol, de a Pompey ideális hely lehet a számára. Képességei alapján még mindig képes lehet kiváló teljesítményre, és a csapat mestere, Harry Redknapp már sok leírt futballistával tett csodát: elég, ha csak arra gondolunk, hogy a nyári szerzemények közül Nwankwo Kanu vagy Sol Campbell is kiválóan futballozott eddig a szezon során, pedig a szakértők nem vártak sokat tőlük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!