A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Játsszunk egy kicsit!

A labdarúgás, mint tudjuk, csak egy játék, még ha ez manapság a mérkőzéseken sokszor nem is derül ki, nem hiába szoktuk a futballistákat sokszor játékosnak nevezni. Ez utóbbi kifejezés azonban nem csak főnévként, hanem melléknévként is megállja a helyét a román kapus, Bogdan Lobont esetében.

Próbálja ki a Honfoglaló focivébés változatát!

A kapuvédő (aki a közelmúltban szerződött a Fiorentinába) éveken keresztül az Ajax Amsterdam profija volt, de előfordult, hogy 271 nap is eltelt anélkül, hogy Lobont akár egy meccsen is védte volna a csapat kapuját.

A hálóőr azonban egyáltalán nem volt elégedetlen sorsával, sőt azt is elárulta, hogy mivel ütötte el szabadidejét. "Amikor kisgyerek voltam, a szüleimnek nem volt sok pénzük, így nem tudtak nekem játékokat venni. Most, hogy tehetősebb vagyok, sok játékot vásárolok magamnak, különösen a kisvasutakat szeretem."

Bezzeg az angol Nick Barmby már régen kinőtt abból a korból, amikor kisvasutakkal játszadozott, éppen ezért volt kissé elégedetlen, amikor egy UEFA-kupa-mérkőzésen gólt szerzett az Olimpiakosz ellen. Az athéni stadion eredményjelző tábláján ugyan latin betűkkel jelent meg a neve, de hibásan, az "m" betű ugyanis kimaradt belőle. Így csak annyit lehetett olvasni: Barby, majdnem mint a népszerű baba neve. El lehet képzelni, hogy milyen ugratásokat kellett szegény Nicknek kiállnia az öltözőben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!