Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Liga (LFP) új javaslatot készített a nemzetközi szövetség számára a bajnokság befejezésével kapcsolatban, miután a FIFA nem engedélyezte, hogy egy teljes fordulót május 20-ra helyezzenek át.

Az LFP elképzelései szerint a hétvégén játsszák le a Sevilla-Barcelona mérkőzést és azokat a találkozókat, melyek nem döntenek európai kupaszereplésről, illetve kiesésről, jövő kedden (egy nappal a Bajnokok Ligája-finálé előtt) pedig le lehet bonyolítani a többi találkozót, így a válogatott játékosokat a BL-finálé napján minden klub el tudja engedni.

A gondot az okozta, hogy az FC Sevilla-FC Barcelona meccset a hatalmas eső miatt április 23-án nem lehetett megrendezni, s a két klub nemzetközi kupakötelezettségei miatt (UEFA-kupa és Bajnokok Ligája-döntő) nem talált időpontot a találkozó pótlására.

A spanyol szövetség eredetileg az utolsó fordulót május 20-án szerette volna megrendezni, ezt azonban a FIFA nem engedélyezte, mert 15-én le kell adni a világbajnoki keretek névsorát és ezt követően a németországi tornán résztvevő futballistákat kötelező elengedni a nemzeti együttesekhez.

A nemzetközi futballszervezet azt javasolta, hogy május 20-án válogatott játékosok nélkül lépjen pályára a sevillai és barcelonai együttes, ez ellen azonban a többi élvonalbeli klub tiltakozott, mert így a BL-szereplésért még versenyben lévő Sevilla egy alaposan meggyengített riválissal találkozott volna.

Mindent egy helyen az Eb-ről