Vágólapra másolva!

A piros után még sárga lapot is kapott

A játékvezetői tévedések az utóbbi időben megint az érdeklődés középpontjába kerültek, hiszen nem múlik el úgy hétvége, hogy valamelyik edző vagy futballista ne kritizálná élesen a bírót. Lássuk be, sokszor teljesen jogosan teszik, csakúgy mint néhány éve Brazíliában, ahol az a meglehetősen szokatlan eset fordult elő, hogy egy játékvezető egy mérkőzésen öt lapot mutatott fel - ugyanannak a futballistának.

Piaui állam bajnokságának első fordulójában történt mindez, az Oeiras és a River összecsapásán. A találkozón egy ideig minden rendben zajlott, és a bíró, bizonyos Edmílson Timoteo da Silva tevékenységével is teljesen elégedettek voltak a felek. A sípmester rendkívül határozottan vezette az összecsapást, és amikor az Oeiras egyik focistája, bizonyos Paulo Araujo meglehetősen durván beleszállt ellenfelébe, habozás nélkül felmutatta neki a sárga lapot. Pár perccel később az eset megismétlődött, és a játékvezető nem mérlegelt: újból villant a sárga, és vele együtt a piros lap is.

Igen ám, de a vétkes futballista ahelyett, hogy leballagott volna a pályáról, a játéktéren maradt, ami a bíró figyelmét valahogy elkerülte. A mérkőzés tehát 11-11 fővel folytatódott (hogy az ellenfél játékosai közül sem vette észre senki a dolgot, az egy újabb rejtély), ám úgy látszik, Paulo Araujo nem bírt magával, és ismét durva szabálytalanságot követett el. A bíró persze megint sárga lapot akart adni neki, és amikor jegyzetfüzetben ellenőrizte a focista számát, akkor esett le a tantusz: ennek a labdarúgónak már az öltözőben kellene lennie.

A játékvezető ekkor ismét felmutatta a sárga, majd a piros lapot, és személyesen kísérte le a focistát a gyepről. Azt azonban azóta sem tudta megmagyarázni, miként fordulhatott elő, hogy korábban nem vette észre a dolgot. Az a magyarázat ugyanis, hogy a játékosok túlságosan is hasonlítanak egymásra, meglehetősen gyenge lábakon áll. A sípmester maga is elismerte, hogy soha életében nem hallott hasonló esetről, és csak azzal tudta vigasztalni magát, hogy teljesítményével minden bizonnyal bekerült a Guinness-féle Rekordok Könyvébe. A brazil szövetség mindenesetre nem ilyen kedélyesen fogta fel a dolgot, és hosszú időre eltiltotta a játékvezetőt.

Mindent egy helyen az Eb-ről