Vágólapra másolva!
Négy évvel ezelőtt a dél-koreai szurkolók elképesztő hangulatot teremtettek a világbajnokságon, a Vörös Ördögök (ez a koreai szurkolótábor neve) jóval vehemensebben drukkoltak kedvenceiknek, mint a társrendező japánok. Ne gondoljuk azonban azt, hogy a felkelő nap országában nem uralkodott világbajnoki láz, amíg a csapat versenyben volt.

Az oroszok elleni, győztes találkozót követően például napvilágot látott egy kimutatás, amely szerint a találkozó félidejében a szokásosnál is nagyobb volt a vízfogyasztás Tokióban. A helyi vízművek szakértői szerint ez annak volt köszönhető, hogy a mérkőzést otthon, a televízión keresztül figyelemmel kísérő rajongók a szünetet használták ki arra, hogy kimenjenek a mellékhelyiségbe.

"Természetesen nem tudjuk, hogy mire használták az emberek a vizet, de mivel viszonylag rövid idő alatt hatalmas mennyiségű víz fogyott el, így az a legvalószínűbb, hogy a vécéről volt szó" - nyilatkozta a vízművek szóvivője. Mint kiderült, érdemes volt visszatartani, hiszen a japánok a szünet után szerezték a győztes gólt.

Egyébként nemcsak a labdarúgók mérték össze erejüket a futballpályán japán-orosz viszonylatban, hanem a politikusok is. Két nappal a válogatottak összecsapása után a japán és az orosz parlament együttese is pályára lépett, és azon a találkozón az európai csapat sokkal jobban szerepelt, hiszen a tokiói Nemzeti-stadionban 11-0-ra legyőzte ázsiai ellenfelét. A mérkőzés hőse az oroszok csapatkapitánya, Vlagyimir Plotnyikov volt, aki civilben egyébként az orosz agrárminisztériumban tölt be fontos tisztséget.

Mindent egy helyen az Eb-ről