A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) vezetője 200 ezer forint díjat tűzött ki, Szeged polgármestere pedig további 200 ezer forintot ajánlott fel annak, aki az Aranycsapat-emlékmű rongálásával kapcsolatban információval tud szolgálni - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetőjének vagy elkövetőinek kézre kerítése, a büntetőeljárás sikeres lefolytatása érdekében közvetlenül segítő információval tud szolgálni - ismertette a főkapitányság szóvivője.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli; a díjkitűzés visszavonásának jogát a CSMRFK vezetője fenntartja - tette hozzá Tuczakov Szilvána.

A Szegedi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes, illetve tettesek ügyében rongálás bűntett elkövetése gyanúja alapján folytatja az eljárást.

Az elkövetők vasárnap hajnalban kettétörték Szegeden a labdarúgó Aranycsapat szobrát. A Tisza partján álló bronz emlékművet ledöntötték, kő talpazatát kettétörték; a kár az elsődleges információk szerint egymillió forint.

A szobrot 2003-ban sportbarátok állíttatták az angol labdarúgó-válogatott elleni 6-3-as diadal 50. évfordulója alkalmából. A kő talpazaton bronzból készült labda és labdarúgó cipők álltak. Az alkotás Kalmár Márton szegedi szobrász műve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!