Vágólapra másolva!
Az idegenben elszenvedett 3-1-es vereség ellenére a Boca Juniors kiharcolta a döntőbe jutást a kolumbiai Cúcuta ellen a Libertadores-kupában, és a fináléban a brazil Grémióval mérkőzhet meg a trófeáért.

A Cúcuta meglepetésre kétgólos előnyt szerzett az elődöntő első mérkőzésen, a Bombonerában azonban nem számíthatott a Boca ellen duplázó panamai Blas Perezre, aki válogatottbeli kötelezettségeinek tett eleget.

A visszavágó több mint félórás csúszással kezdődött, mivel a sűrű köd miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. A Buenos Aires-i gárda nagy rohamokkal kezdett, de a Cúcuta kapusa, Zapata Riquelme és Palacio kísérleténél is bravúrt mutatott be. Aztán a 44. percben Riquelme törte meg a vendégek ellenállását, amikor 17 méterről a bal sarokba csavart szabadrúgásból.

A szünet után folytatta az egykapuzást a Boca, és Palermo szöglet utáni bólintásával már a sárga-kékek álltak továbbjutásra. A 83. percben aztán a csereként beállt Battaglia is fejjel volt eredményes Riquelme beívelése után, ezzel az ötszörös Libertadores-kupa-győztes argentin alakulat ismét a trófeáért mérkőzhet, a fináléban a brazil Grémio lesz az ellenfél, amely idegenben lőtt góllal jutott tovább a Santos ellen.

Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
Boca Juniors (argentin) - Cúcuta (kolumbiai) 3-0
továbbjutott:
a Boca juniors, 4-3-as összesítéssel

Santos (brazil) - Grémio (brazil) 3-1
továbbjutott:
a Grémio, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Mindent egy helyen az Eb-ről