Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően nagyszerű mérkőzéssel kezdődött meg a német labdarúgó-Bundesliga 2007-2008-as szezonja. Az első forduló nyitómérkőzésén a címvédő Stuttgart az évek óta bajnoki aranyra ácsingózó Schalkét fogadta, és fordulatos összecsapáson 2-2-re végzett a trónkövetelővel.

Bundesliga, 1. forduló:
VfB Stuttgart - Schalke 04 2-2 (0-1)
VfB Stuttgart:
Schäfer - Boka, Meira, Tasci - A. da Silva (Farnerud ,84.), Hilbert, Hitzlsperger, Khedira, Pardo - C. da Silva, Marica (Ewerthon, 76.)
Schalke: Neuer - de Souza, Bordon, Krstajic, Pander - Asamoah (Bajramovic, 81.), Ernst, Kobiasvili (Rakitic, 70.), Özil (Jones, 45.) - Kuranyi, Lövenkrands
gól: Khedira (63.), Pardo (67. - tizenegyesből), illetve Kobiasvili (25.), Rakitic (76.)

Nehéz frappánsabb, kiélezettebb bajnoki nyitányt elképzelni, mint az előző szezon bajnokának, valamint ezüstérmesének összecsapását a címvédő otthonában.

Az elmúlt bajnokságban nem kis meglepetésre első helyen végző Stuttgart és a régóta csúcsközelben lévő, de az igazán nagy eredményről mindig lemaradó Schalke nem is cáfolt rá a várakozásokra, és parázs csatát vívott a Gottlieb Daimler-stadionban.

A két egykori "sváb" alapembert (Bordon, Kuranyi) is foglalkoztató vendégek az első félidő derekán a grúz válogatott Kobiasvili góljával megszerezték a vezetést, és sokáig őrizték is azt a mind nagyobb fölénybe kerülő hazai csapattal szemben.

A mérkőzés végére 9-0-s szögletarányig, valamint 62-38%-os labdabirtoklási mutatóig jutó vendéglátók nyomása a második játékrész közepén hozta meg gyümölcsét, amikor is négy perc alatt megfordította a mérkőzés állását a VfB.

Sokáig azonban nem örülhettek az előnynek a hazai szurkolók, hiszen nem sokkal stuttgarti vezető gól után az akkor mindössze hat perce pályán lévő Rakitic is beköszönt, mint utóbb kiderült, pontot érő gólt szerezve ezzel csapatának.

Mindent egy helyen az Eb-ről