Vágólapra másolva!
Saját honlapján nyilvánosságra hozta az FTC Pártolói Egyesület a névsort, amelyből kiderül, kik alkották azt a másodfokú licencadó bizottságot, amely 2006 júliusában nem engedélyezte, hogy a Ferencváros futballcsapata elinduljon az élvonalban.

A Fővárosi Bíróság október 27-én postázta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) részére az erre kötelező jogerős határozatot, az MLSZ a neveket múlt hét közepén továbbította az FTC PE irányába,

A Pártolói Egyesület honlapján megjelent információ szerint azért hétfőn reggel 6 órakor hozzák nyilvánosságra a neveket, "semmiképpen nem szeretnénk elvonni a figyelmet a szombati demonstrációról, mert most minden erőnkkel presszionálni kell a hazai döntéshozókat, hogy komoly és határozott lépéseket tegyenek a dunaszerdahelyi vérengzéssel kapcsolatban."

A névsor a futballrajongók számára sem mondhat túl sokat, a bizottság két éve a Riklik Anett, Bárányos László, Horváth József, Dr. Laczkó János, Dr. Pálfay Szilárd, Dr. Pere József, Szendrő Dénes összeállításban döntött a Ferencváros kizárásáról.

A Pártolói Egyesület honlapján megjelentek szerint az MLSZ elégedett lehetett a bizottság tagjaival, mert 2008. június 30-ig mindahányan tagjai voltak a licencadás testületeinek. Dr. Laczkó János, az I. fokú Licencadó Testületben volt tag, Dr. Pere József a Fellebbviteli Licencadó Testület elnöke volt, a többiek pedig tagjai voltak a Fellebbviteli Licencadó Testületnek. 2008. július elsejétől csupán egy változás történt, Dr. Pálfay Szilárd már nem tagja a Fellebbviteli Licencadó Testületnek.

Az FTC Pártolói Egyesület azért fordult a bírósághoz, hogy elérje, hozzák nyilvánosságra annak a licencadó bizottságnak az összetételét, amely két évvel ezelőtt nem adott NB I-es rajtengedélyt Ferencváros futballcsapatának.

Azt Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az [origo]-nak már korábban elmondta, gyakorlatilag az egész per felesleges volt, hiszen Tepszics Ignác, a Ferencváros Zrt. korábbi sportigazgatója részt vett a bizottság ülésein, elég lett volna tőle megkérdezni a neveket. Tepszics korábban úgy nyilatkozott, hogy a testület egyik tagja sem kötődött közvetlenül a labdarúgáshoz, tagjai valamennyien jogász és közgazdász végzettségű civilek voltak, és mind a heten megfeleltek a kritériumoknak.

Az MLSZ levelében közölte: "A bíróság fontosnak tartja rögzíteni azt, hogy a jelen ítélet semmilyen módon nem jelent állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a Ferencvárosi Torna Club kizárása jogszerű volt-e vagy sem, miként abban a kérdésben sem jelent állásfoglalást, hogy a sportszervezet valóban megfelelt-e a licencadás feltételeinek. A felperes felelőssége az, hogy a kiadni rendelt adatokkal visszaélésszerű joggyakorlás ne történjék".

Mindent egy helyen az Eb-ről