Vágólapra másolva!
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya előrelépést vár csapatától Montenegró ellen a Puskás Ferenc Stadionban, szerdán 18 órakor kezdődő barátságos mérkőzésen.

"Tavasszal a Görögország és Horvátország elleni felkészülési meccsekkel elindultunk egy úton, melyen tovább kell haladnunk" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a holland szakember. "Ezeken a mérkőzéseken olyan teljesítményt nyújtott a csapat, amely jó kiindulási alap lehet a folytatáshoz. Minden találkozón előre kell lépnünk, jobban kell játszanunk, mint az előzőn."

Koeman elmondta, még nem döntött arról, ki áll a kapuban a montenegróiak ellen. "Egyelőre csak az biztos, hogy aki lehetőséget kap, az végigvédi majd a 90 percet, nem tervezek mérkőzés közben kapuscserét. Azt most nem tudom, hogy ki véd szeptember 6-án a dánok elleni világbajnoki selejtezőn, a szerdai összecsapás után többet tudok erről mondani."

A kapuskérdés azért került előtérbe, mert Fülöp Mártonra, a nemzeti együttes első számú hálóőrére klubjában csereként számítanak, Koeman pedig olyan kapusnak kíván bizalmat szavazni, aki egyesületében is rendszeresen véd.

A keretből szinte mindenki egészséges, egyedül Lőw Zsolt, a Hoffenheim légiósa szorul orvosi vizsgálatra. A futballista a hétvégén kisebb sérülése miatt nem játszott csapatában. A középpályán a sérült Dárdai Pál hiánya okoz fejtörést a szakembernek.

"Ezen a poszton van a legkevesebb játékosom, Dárdai pótlása nagyon nehéz lesz. Tóth Balázs vagy Vass Ádám helyettesítheti" - jegyezte meg Koeman, aki arról is beszélt, hogy a nemzeti együttesnek nincs igazi, klasszis befejező csatára. Montenegró ellen várhatóan Priskin Tamás vagy Rudolf Gergely kerülhet a kezdőcsapatba. "Priskin fizikailag erősebb felépítésű, Rudolf viszont agresszívebb és gyorsabb. Még átgondolom, melyikük kezd a montenegróiak ellen."

A szakvezető a sajtótájékoztató zárásaként arról ejtett szót, hogy nagyon kevés időt tölthet együtt a játékosokkal. "Ez minden kapitánynak nehézséget jelent, a sűrű versenynaptár miatt nincs több időnk gyakorolni. Az előttünk álló két nap arra elég, hogy még egyszer átvegyük, amit már tudunk, új taktika elsajátítására, begyakorlására nincs lehetőség."

Mindent egy helyen az Eb-ről