Vágólapra másolva!
Az óbudai álmoskönyvek szerint nem szerencsés kikezdeni a főnök lányával, és ez a megállapítás a labdarúgásban is érvényes. Ennek ellenére a futballhistória ismer pár olyan esetet, amikor egy játékos szorosabb kapcsolatba került az edző lányával, és ennek nem feltétlenül volt rossz hatása az adott labdarúgó karrierjére.

Az argentin Boca Juniors szurkolói a tavalyi apertura 17. fordulójában meglepve tapasztalták, hogy csapatuk addigi első számú kapusa, Mauricio Caranta csak a kispadon kapott helyet, és a kezdő tizenegyben a fiatal Javier Hernán García szerepelt.

A döntés azért volt érthetetlen, mert Caranta teljesítményére korábban nem lehetett panasz, ám ennek ellenére a folytatásban a klubbal korábban Libertadores-kupát is nyert portás már egyszer sem védett a Boca színeiben. Sőt, jelenleg már nincs is ott az egyesület játékoskeretében, mivel a csapat mestere, Carlos Ischia kitette a szűrét, meglehetősen érdekes körülmények között: egyszerűen nem engedte be abba a hotelbe, amelyben az együttes az edzőtáborozása alatt megszállt.

Az argentin sajtó valóságos szappanoperát kreált a dologból, vadabbnál vadabb elképzelésekkel, hogy Carantát miért is küldték el a klubtól - ezek közül az egyik magyarázat az volt, hogy a kapus kikezdett a szakvezető lányával. Az mindenesetre árulkodó, hogy Ischia azt nyilatkozta a kapusról: "Látni sem akarom őt többé, szégyent hozott a klubra!".

Akadt olyan edző is a sportág történetében, aki egyáltalán nem vette rossz néven, hogy egyik játékosa szorosabb kapcsolatba került a lányával. Az 1980-as évek magyar klasszisa, Détári Lajos például egy bajnokságot ünneplő banketten ismerkedett meg a Budapesti Honvéd akkori edzőjének, Komora Imrének a lányával, és a találkozóból szerelem, majd házasság lett.

A középpályás és apósa közötti kapcsolat meglehetősen sokrétű volt, hiszen amellett, hogy Komora a Honvédnál Döme edzője volt, ő lett a menedzsere is, és állítólag nem kis szerepe volt abban, hogy a középpályás 1987-ben az Eintracht Frankfurtból nem valamelyik nyugat-európai sztárklubhoz, hanem a görög Olympiakoszhoz szerződött - amelynek később Komora is volt az edzője...

Az FC Barcelonánál dolgozó Johan Cruyffot egyáltalán nem zavarta a szakmai döntéseiben az a tény, hogy a katalánok egyik kapusa, Jesús Angoy közelebbi kapcsolatba került a lányával, Chantallal. Angoy el is vette feleségül a tréner gyermekét, azonban ennek ellenére sem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe - ami nem meglepő, figyelembe véve, hogy a Barcánál akkoriban Andoni Zubizarreta számított az első számú portásnak, a cseréje pedig a szintén remek képességű Carles Busquets volt.

Angoy két éven keresztül koptatta a kispadot, majd egy másik sportágban találta meg számítását, hiszen a Barcelona Dragons amerikaifutball csapatban lett rúgójátékos. Érdekesség egyébként, hogy Cruyff lánya különösen vonzódhatott a futballistákhoz, hiszen Angoy előtt egy másik labdarúgó, Danny Müller volt a társa (a holland rövid ideig szintén megfordult a Barcelonában), sőt, a pletykák szerint Michael Laudruppal is volt viszonya - de ez utóbbi valószínűleg nem több városi legendánál.

Az viszont tény, hogy a Bayern München középpályása, Mark van Bommel apósa nem más, mint a holland válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk.

Forrás: AFP

Van Bastennel nem jött ki, apósával viszont jóban van Marc van Bommel, a Bayern klasszisa

Van Bommel a Fortuna Sittardnál kezdte a pályafutását, és a klubnál az 1998-99-es idényben Van Marwijk volt a trénere - valószínűleg ott ismerkedett meg későbbi feleségével. Ezt követően a focista és az apósa maximum ellenfélként találkozott egymással, hiszen Van Bommel a PSV Eindhovenbe igazolt, míg Van Marwijk a Feyenoord edzője lett.

A bajnokságon kívül az UEFA-kupa 2001-2002-es kiírásának negyeddöntőjében például a PSV kis híján Van Bommel góljával verte ki a rotterdamiakat, de ebből a párviadalból végül Van Marwijk került ki győztesen - a meccset aztán akár a családi ebéd mellett is megbeszélhették... Később a szakember a Borussia Dortmundhoz igazolt, így a családi párviadalok elmaradtak, azonban Van Bommel Münchenbe igazolása után megint ellenfélként nézhettek egymással farkasszemet. Tavaly nyár óta viszont ismét ugyanazért a célért küzdhetnek, hiszen Van Marwijk lett a hollandok szövetségi kapitánya, és egyik első lépéseként visszacsábította a nemzeti tizenegybe a válogatottságot korábban lemondott vejét.

Az argentin válogatottnál is hasonló a felállás azóta, hogy a nemzeti csapat élére Diego Maradonát nevezték ki. Az egykori világklasszis lánya, Giannina ugyanis az Atlético Madrid csatárának, Sergio Agüerónak a gyermekét hordja a szíve alatt. A két fiatal még 2007-ben találkozott egymással, és bár még nem házasodtak össze, hamarosan megszületik a gyermekük, aki elképesztő futballista-géneket örököl.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről