Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban az aranyérem sorsa eldőlni látszik, a scudetto szinte biztosan az Interé lesz, és könnyen lehet, hogy a hét végén nem csak az elsőség, hanem a második hely sorsa is eldől. Az ezüstéremért ugyanis az AC Milan és a Juventus küzd egymással, és ez a két csapat éppen egymás ellen lép pályára vasárnap este.

A találkozónak inkább a milánóiak az esélyesei, hiszen a Juve a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen, és a hangulatot csak fokozza, hogy a pletykák szerint a két egyesület nyáron a játékospiacon is kapcsolatba kerülhet egymással.

Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport ugyanis úgy tudja, hogy a Milan és a Juventus a nyáron kapust cserélhet: a torinóiak portása, Gianluigi Buffon Milánóban köthet ki, és a Zebrák helyére a piros-feketék hálóőrét, Christian Abbiatit nézték ki.

Abbiati ügynöke cáfolta a híreszteléseket. "Furcsa lenne ilyesmiről beszélni, hiszen jelenleg sérült és legkorábban csak augusztusban térhet vissza" - monda a tuttojuve című honlapnak Vincenzo Morabito, a játékos menedzsere. "Tavaly nyáron több ajánlatot is kapott, de úgy döntött, itt marad."

Buffonnal kapcsolatban az elmúlt időszakban többször is felmerült a távozás gondolata: januárban a Manchester City csábította, a minap pedig a Lecce elleni bajnokin a kapus látványosan jelezte, hogy elégedetlen a csapat helyzetével.

A Gazzetta információi szerint a Milan a válogatott játékos vételárát Abbiatival akarja csökkenteni - a jelenleg sérült hálóőr korábban kölcsönben már védett a Juvénál, amikor Buffon sérülés miatt hiányzott a 2005-2006-os pontvadászatban.

További átigazolási hírek:
A Sunderland kiszemeltje a Cardiff City védője, Roger Johnson. A Schalke a Middlesbrough középhátvédjét, Robert Huth-ot szeretné leigazolni.

A Köln középpályását, Marvin Matipot az Eintracht Frankfurt figyeli. A svéd Trelleborg védőjét, Rasmus Bengtssont a Bayer Leverkusen és a Lazio is szívesen szerződtetné.

A Sevilla brazil középpályását, Adriano Correiát az Internazionaléval hozták kapcsolatba. A Dinamo Kijev brazil légiósát, Guilhermét a Fiorentina vinné Olaszországba.

Az Internazionale veterán argentin támadója, Julio Cruz az AS Romába tart.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről