A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelonának elsősorban a támadóit szokták dicsérni, és való igaz, hogy a Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry hármas teljesítménye ebben a szezonban egészen lenyűgöző, de a katalánoknál a középpályások is fantasztikusan futballoznak.

Josep Guardiolának olyan játékosok állnak a rendelkezésére ebben a csapatrészben, mint Xavi, Andrés Iniesta, Seydou Keita, Yaya Touré, illetve az edző által az első kerethez felvitt Sergio Busquets - és közülük általában egyszerre csak hárman lehetnek a pályán a 4-3-3-as játékrendszer alapján.

A szakember eddig remekül "zsonglőrködött" a középpályásaival, és a rotációs szisztémát alkalmazva többé-kevésbé mindegyik labdarúgónak ugyanannyi játéklehetőséget adott. Ezzel együtt az angol napilap, a Daily Mail úgy tudja, hogy Yaya Touré a nyáron távozni szeretne - mégpedig az angol Arsenal kedvéért.

Az elefántcsontparti labdarúgót már tavaly nyáron is kapcsolatba hozták az Ágyúsokkal, hiszen testvére, Kolo Touré az Arsenalban futballozik, és Yaya többször is hangsúlyozta, hogy szívesen játszana együtt bátyjával.

Akkor azonban mindez csak pletyka volt, ugyanakkor egyre nyilvánvalóbb, hogy az Arsenalnak szüksége lenne egy agresszív, sok labdát szerző védekező középpályásra - vagyis egy olyan futballistára, mint a Barca játékosa. A Daily Mail információ alapján az Arsenal 14 millió eurót ajánlana Touréért, akit a katalánok 2007 nyarán 12 millióért szereztek meg.

A Manchester City állítólag nem tett le a Chelsea középhátvédjének, John Terrynek a megszerzéséről. A Karlsruhe csatára, Sebastian Freis az 1. FC Kölnbe tart. Az Arsenal fiatal támadója, Theo Walcott hamarosan meghosszabbíthatja szerződését az Ágyúsoknál. A Liverpool dán középhátvédje, Daniel Agger iránt az Internazionale is érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!