Vágólapra másolva!

Dél-amerikai fölény és triplázó csatárok a hét csapatában

Heti álomcsapatunk felét dél-amerikai labdarúgók alkotják, a csatárok közé pedig csak mesterhármassal lehetett bekerülni. Ám ezen a héten még a triplázás sem volt feltétlenül elég, hiszen a Bologna támadója, Marco di Vaio három gólja ellenére is kimaradt.

Kapus
Nicolas Penneteau (francia, Valenciennes): Az Olympique Marseille a bajnoki címért, a Valenciennes a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, így aztán a két együttes találkozóján természetesen az OM volt az esélyes, a vendégeknek mégis sikerült pontot szerezniük a Vélodrome stadionban. Ez elsősorban kapusuknak, Penneteau-nak volt köszönhető, aki bravúrosan védett, és nyolcas osztályzatot kapott a L'Équipe-től.

Hátvédek
Juan Camilo Zúniga (kolumbiai, Siena): A Serie A hétvégi fordulójában több váratlan, idegenbeli győzelem is született, a sienai együttes például a Cataniát győzte le 3-0-ra. A vendégek kolumbiai jobbhátvédje hibátlanul játszotta végig a találkozót, ráadásul még gólpasszt is adott.

Alex (brazil, Chelsea): Guus Hiddink irányításával továbbra is hibátlan a londoni gárda, a múlt héten a bajnokságban és az FA-kupában is kapott gól nélkül nyert. Ez már önmagában dicséri a védelmet, amelyből a középhátvéd Alex a Coventry City ellen maga is eredményes volt.

Fabricio Fuentes (argentin, Villarreal): A sérült argentin középpályást, Gonzalo Rodríguezt honfitársa pótolta az RCD Espanyol elleni bajnokin, és Fuentes hibátlan teljesítményt nyújtott. A Villarreal nem kapott gólt a találkozón, ráadásul az összecsapás egyetlen találatát éppen ő szerezte.

Tobias Levels (német, Borussia Mönchengladbach): A patinás német egyesület jelenleg a kiesés ellen küzd a Bundesligában, így kisebbfajta meglepetést jelentett, hogy a hét végi bajnokin magabiztosan győzte le az élmezőnybe tartozó Hamburgot. A 'Gladbach saját nevelésű balhátvédje hatalmas elánnal játszott, és egy villámgyors akció végén ő szerezte csapata második gólját.

Középpályások
Gonzalo Castro (uruguayi, Mallorca): A Mallorca 68 perc után háromgólos hátrányban volt hazai pályán a Real Betis ellen, de innen is sikerült pontot mentenie, köszönhetően a jól sikerült cseréknek. A második félidőben beállt játékosok közül az uruguayi szélső, Castro kétszer is betalált, ráadásul a hétközi, FC Barcelona elleni kupameccsen is bombagólt szerzett.

Lafita (spanyol, Deportivo): A galíciai együttes fantasztikus mérkőzést játszott a hét végén a Racing Santanderrel, és 5-3-as győzelmének köszönhetően már a hatodik helyen áll a tabellán. A kék-fehér csapatban többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, köztük Lafita, aki gólja mellett másik kettőt is előkészített.

Forrás: AFP

Jérémy Choplin (francia, Rodez): A francia kupa nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetését a Paris Saint-Germain kiesése jelentette. A fővárosiak a harmadosztályú Rodez-től kaptak ki hosszabbításban 3-1-re, és a kiscsapatnál a védekező középpályás Choplin kétszer is eredményes volt a találkozón.

Michel Bastos (brazil, Lille): Az Olympique Lyon egy hét alatt kétszer is szembekerült a lille-i együttessel, és mind a két alkalommal vereséget szenvedett. A francia kupában a LOSC 3-2-re, a bajnokságban pedig 2-0-ra verte a bajnokcsapatot, és a brazil balszélső mind a két meccsen eredményes volt - sőt a bajnokin még egy gólpasszt is adott.

Csatárok
Andrij Voronyin (ukrán, Hertha): A berlini csapat hétről hétre közelebb kerül ahhoz, amire a szezon elején a szurkolók még a legmerészebb álmaikban sem mertek gondolni. A Hertha immár négypontos előnnyel vezet a Bundesligában, köszönhetően az Energie Cottbus idegenbeli 3-1-es legyőzésének, amit Voronyin mesterhármasa tett lehetővé.

Filippo Inzaghi (olasz, AC Milan): A piros-feketék az utóbbi hetekben kisebbfajta hullámvölgyön mentek keresztül, de a hét végén ismét sikerült megszerezniük a három pontot a Serie A-ban. Az Atalanta ellen a csapat egyik nagy öregje volt a főszereplő: Filippo Inzaghi mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről