Vágólapra másolva!
Ha a Juventus következő szezonra szóló tervei kerülnek szóba, akkor a lehetséges erősítéseknél szinte mindig felmerül a kérdés: kit igazol a klub a középpályára, ahonnan az egyik legfontosabb fogaskerék, a cseh Pavel Nedved hiányzik majd. Az idény végeztével visszavonuló futballista pótlására már rengeteg játékos neve felmerült Stewart Downingtól kezdve David Silván keresztül egészen Bosko Jankovicig, a legújabb hírek szerint pedig a Chelsea portugál játékosa, Deco lehet a megoldás.

A brazil származású labdarúgó tavaly nyáron igazolt a Stamford Bridge-re, és amíg Luiz Felipe Scolari ült a kispadon, addig alapembernek számított a londoniaknál, de a korábbi portugál szövetségi kapitány távozása óta többnyire csak a kispadon kap helyet. Ugyan a jelenlegi tréner, Guus Hiddink csak a szezon végéig marad a Chelsea-nél, de a hírek szerint Deco maga is távozni szeretne a klubtól, mivel nem nagyon tudott beilleszkedni a Premier League-be.

A Chelsea a BL-ben éppen a Juventusszal küzd a legjobb nyolc közé jutásért, és a két csapat első, londoni találkozója előtt a Juve sportigazgatója, Alessio Secco állítólag érdeklődött Deco esetleges szerződtetéséről. Az angol bulvárlapok úgy tudják, hogy a Chelsea viszonylag olcsón, közel hétmillió euróért hajlandó lenne elengedni a portugált.

További átigazolási hírek
A Le Mans fiatal kapusát, Yoann Pelét a Celtic figyeli. Az Arsenal érdeklődik a Bayer Leverkusen svájci középpályása, Tranquillo Barnetta iránt. A Hannover a Duisburg kongói focistájával, Cédric Makiadival erősítene. A Schalke 04 támadóját, Gerald Asamoah-t a török Besiktas vinné.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről