A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Franciaországban a szezon egyik meglepetéscsapata a Lille, amely 31 forduló után az ötödik helyen áll a tabellán, azaz versenyben van az európai kupaszereplést érő helyekért.

Az együttes remek eredményeinek egyik fő letéteményese a brazil balszélső, Michel Bastos, aki fantasztikus formában futballozik ebben az idényben: a középpályás 13 találattal a harmadik legeredményesebb játékos a ligában, a gólpasszlistát pedig ő vezeti tíz assziszttal.

Nem csoda, hogy az osztályzatok alapján második helyen áll a France Football rangsorában: a szaklap szerint ebben az idényben csupán a Toulouse támadója, Alain Gignac nyújtott nála jobb teljesítményt.

Michel Bastos már az előző pontvadászatban sem játszott rosszul, még ha nem is futballozott ilyen kiemelkedően, így aztán több európai élcsapat is felfigyelt rá, amelyek közül kettő egyre kitartóbban érdeklődik iránta. A Juventus továbbra is kitartóan keresi a nyáron visszavonuló Pavel Nedved utódját, és a torinóiaknál úgy vélik, hogy a középpálya bal oldalára a Lille brazilja megfelelő lenne.

A másik érdeklődő a Bayern München, amely azonban nem annyira balszélsőt, mint inkább balhátvédet keres - Bastos a Lille-ben eleinte ezen a poszton játszott, és csak bő egy éve húzódott előre a középpályára. Maga az érintett egyelőre nem foglalkozik a híresztelésekkel, hanem arra törekszik, hogy csapatával dobogón végezzen a Ligue 1-ben, és így a Lille indulhasson a BL selejtezőjében - ez esetben pedig alighanem maradna a klubnál.

A Schalke 04 csatárát, Kevin Kuranyit a Blackburn Rovers is kiszemelte. A VfB Stuttgart román csatárát, Ciprian Maricát a Besiktas vinné.

Az Udinese svájci középpályását, Gökhan Inlert a Hamburger SV szeretné megszerezni. Az Internazionale "parkolópályán" lévő brazil csatárát, Adrianót a Fenerbache szerződtetné.

A Bayern Münchent a Napoli argentin csatárával, Ezequiel Lavezzivel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!