Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy alig több mint egy hete rendesen megtalálták egymást a médiában, az első közös meccsen látványosan összeborult Landon Donovan és David Beckham, a Los Angeles Galaxy csapatának két kirakatjátékosa.

Az amerikai válogatott Donovan A Beckham-kísérlet című könyvben osztotta ki angol társát, aki szerinte nem tette eléggé oda magát az edzéseken, nem viselte eléggé szívén a csapat sorsát, és ráadásul még nem is volt igazi vezér, aki példát mutat a többieknek.

Nem késett sokat Beckham válasza sem, az elmúlt félévet a Milannal töltő angol profi futballistához méltatlan húzásnak nevezte, hogy Donovan a nyilvánosság előtt borította ki a bilit, és nem négyszemközt hozta elő sérelmeit.

Persze a viharos nyilatkozatok után nem maradt el a békülés, az első közös edzés után mind Beckham, mind Donovan úgy nyilatkozott, hogy sikerült tisztázni a nézeteltéréseket, aztán az angol sztár visszatérése utáni első meccsen még látványosabbra sikerült az összeborulás.

A Galaxy a New York Red Bulls otthonában lépett pályára, és az iráni származású Eskandarian (akinek édesapja, Andranik szerepelt az 1978-as vébén és az amerikai ligában is játszott a New York Cosmos csapatában) nagy góljával gyorsan, már a 3. percben vezetést szerzett a vendégcsapat.


Az első félóra végén jött el a nagy pillanat: Donovan gyönyörűen lőtte ki a bal felsőt 24 méterről, a társak annak rendje és módja szerint meg is ünnepelték, Beckham pedig bizonyítva, hogy a felek tényleg kibékültek hosszasan átölelve gratulált Donovannak, sőt, még a fülébe is elmormolt pár dicsérő szót.

Az amerikai válogatottal a Konföderációs Kupán dötőig jutó irányító gólja után egy gólpasszt is kiosztott (Lewis kapáslövése igencsak mutatósra sikerült), Beckham a 70. percben lesétált a pályáról, a Galaxy pedig 3-1-re nyert, így lett a sárdobálásból hepiend.

Mindent egy helyen az Eb-ről