Vágólapra másolva!
A Chelsea a felkészülési mérkőzések során kifejezetten pozitív benyomást keltett, és a csapat új edzője, Carlo Ancelotti is elégedett lehetett játékosaival. Az olasz mester kissé átalakította az együttes taktikáját, és az esetek többségében 4-4-2-es felállásban küldte pályára a gárdát, mégpedig a középpályán rombusz-alakzatban, amelynek a csúcsán, irányítóként Frank Lampard szerepelt.

Mindez nem túl jó hír a jelenleg sérült Joe Cole számára, akinek nem lesz egyszerű beverekednie magát a kezdő tizenegybe, hiszen a középpálya két oldalán olyan erők állnak Ancelotti rendelkezésére, mint a frissen igazolt Jurij Zsirkov, illetve Michael Essien, Michael Ballack és Florent Malouda - akik ráadásul a nyáron már bizonyíthattak a trénernek.

Márpedig Cole számára a jövő évi világbajnokság miatt a rendszeres játéklehetőség létfontosságú, nem csoda, hogy felmerült benne a klubváltás gondolata. A középpályás jelenlegi kontraktusa 2010-ig érvényes, és bár a Chelsea már jelezte, hogy szívesen meghosszabbítaná a szerződést, Cole egyelőre nem tett válaszlépést a fenti okok miatt.

A Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp pedig a pletykák szerint megérezte a lehetőséget, és szeretné leigazolni Cole-t. A Spurs mestere jól ismeri a középpályást, hiszen egykoron az ő irányítása alatt mutatkozott be a felnőttek között a West Ham Unitednél, és ajánlata vonzó lehet a játékos számára.

További átigazolási hírek:
A Toulouse jobbhátvédjét, Albin Ebondót az Everton csábítja. A DVSC volt BL-ellenfelének, a Kalmarnak a középpályását, Rasmus Elmet a Fulham szerezheti meg.

Az Olympique Lyon védőjét, John Mensah-t a Sunderland és a Portsmouth is vinné. A Parma bejelentkezett az Udinese válogatott csatáráért, Antonio Di Nataléért.

A Hertha érdeklődik az Ajax Amsterdam középpályása, Evander Sno iránt. A Bologna kiszemeltje a Sevilla uruguayi csatára, Ernesto Chevantón. A legutóbb a Milannal összeházasított David Trezeguet kijelentette, a következő idényt is a Juventusnál tölti.

Mindent egy helyen az Eb-ről