Vágólapra másolva!
A gólszerző Olicot és a gólpasszt adó Pranjicot is lecserélte Louis van Gaal, a Bayern München edzője a hétvégi, Stuttgart elleni bajnokin. Olicot kiborította a húzás, a Bayern a Ribéry-Robben párossal csak rosszabb lett, elvesztette a mérkőzést és az első helyét is a bajnokságban. Kedd este a Bayern a Manchester Uniteddel játszik a BL-ben.

Félidőben még 1-1-re állt a szombati Bayern München-Stuttgart német bajnoki, a hazaiak Daniel Pranjic átadása után Ivica Olic révén szereztek vezetést. Louis van Gaal mégis mindkettőjüket lecserélte a félidőben, hogy helyt adjon Franck Ribérynek és Arjen Robbennek.

"Ezt egyszerűen nem hiszem el. Természetesen nagyon csalódott vagyok. Nyilvánvalóan nekem is a csapat szempontjai a legfontosabbak, de én úgy éreztem, tudok segíteni. Még gólt is lőttem, de ez sem volt elég. Meg fogom kérdezni az edzőt, miért döntött így" - kesergett Olic a mérkőzés után.

Van Gaal döntését még a közönség és a játékosok is meglepetten fogadták. Végül a Bayern 2-1-re kikapott, ezzel le is csúszott a tabella éléről. A hírnevéhez méltatlanul teljesítő Ribéry-Robben tandemnek pedig Miroslav Klose is beszólt, aki kiemelte, hogy a horvát páros önmagában el tud dönteni mérkőzéseket.

Pranjic nemkülönben értetlenül fogadta lecserélését: "Nem vagyok mérges, csak szomorú. Arra számítottam, hogy végig a pályán maradok, főleg mert hét közben hosszabbításos kupameccset játszottunk a Schalkéval."

Este a Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszik a Manchester Uniteddel.

Mindent egy helyen az Eb-ről