A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
00:00CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNUngvári Attila
13:00CselgáncsMatthias Casse-Attila Ungvari
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nagyüzem volt Európa futballpályáin a múlt héten, hiszen Német-, Olasz- és Spanyolországban is hétközi fordulót rendeztek. Kevés olyan játékos volt, aki mindkétszer kimagasló teljesítményt nyújtott, de álomcsapatunkban ott van Szalai Ádám osztrák klubtársa, valamint a spanyol válogatott kapusának névrokona is.

Kapus:

Manolo Reina (spanyol, Levante): A Primera División újoncának kapusa csak névrokona a válogatott José Manuel Reinának, ám a múlt héten hasonlóan remek teljesítményt nyújtott. Az Almería és a Real Madrid ellen is lehúzta a rolót, és ez főleg a fővárosiak ellen bizonyult bravúrnak.

Hátvédek:

Lorenzo de Silvestri (olasz, Fiorentina): A firenzeiek a rossz szezonrajt után a múlt héten végre megkezdték a pontgyűjtést. Előbb a Genoa ellen értek el értékes idegenbeli döntetlent, majd hazai pályán verték a Parmát 2-0-ra - utóbbi találkozón a válogatott jobbhátvéd De Silvestri is eredményes volt.

Vincent Kompany (belga, Manchester City): A manchesteri egyesület rangadót nyert a hét végén, és a Chelsea legyőzése már csak azért is nagy bravúr, mert a londoniak eddig még csak pontot sem veszítettek a bajnokságban. A meccs legjobbjának az angol szaksajtó Kompanyt választotta, aki levette a pályáról Didier Drogbát.

Matías Silvestre (argentin, Catania): A szicíliai együttes meglepően jól tartja magát a Serie A-van, öt forduló után ugyanannyi pontja van, mint az AC Milannal. A gárda a múlt héten ikszelt a Bolognával, és legyőzte a Cesenát, utóbbi csapat ellen a középhátvéd Silvestre is betalált, és ez volt az első gól, amit a cesenaiak kaptak ebben a szezonban.

Christian Fuchs (osztrák, Mainz): Szalai Ádám csapata továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Bundesligát, megnyerve mindkét múlt heti bajnokiját. A mainzi sikerek titka ugyan a kiváló csapategység, de azért akadnak remek egyéni teljesítmények is, mint az osztrák balhátvéd Fuchsé, aki a Köln ellen két gólpasszt is adott.

Középpályások:

Milos Krasic (szerb, Juventus): A torinóiak a hét közben kínos vereséget szenvedtek a Palermo ellen, de a szerb jobbszélsőre már azon a találkozón sem lehetett panasz. A hét végén a Cagliari ellen pedig Krasic egyenesen parádézott, és mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez.

Sergio Busquets (spanyol, FC Barcelona): A katalán együttes, ha nehezen is, de mindkét bajnokiját megnyerte a múlt héten, és ezért a fő érdem a középpályásoké volt. Busquets főleg a Bilbao ellen futballozott fantasztikusan: az egész pályát bejátszotta, és a hajrában szépségdíjas gólt szerzett.

Hernanes (brazil, Lazio): Kisebbfajta meglepetést keltett a nyáron, hogy a Sao Paulo középpályása nem valamelyik sztárklubnál, hanem csak a Lazióban kötött ki, de a rómaiak remekül jártak Hernanesszel, aki a Milan és a Chievo ellen is kiválóan játszott.

Kevin Grosskreutz (német, Borussia Dortmund): A dortmundi együttes a régi szép időket idézve szerepel a Bundesligában, hiszen hat forduló után a második helyen áll. A BVB a múlt előbb a Kaiserslauternt, majd a St. Paulit intézte el, és a balszélső Grosskreutz a két meccsen háromszor volt eredményes.

Csatárok:

Grafite (brazil, Wolfsburg): A német klub előző idénybeli gyengébb szereplésének egyik oka a brazil támadó halványabb játéka volt, de a jelek szerint Grafite ismét a régi. A múlt héten ugyanis mindkét bajnokin duplázott, kétszer vette be a Hamburg és a Freiburg kapuját is, ami hat pontot ért csapatának.

Darren Bent (angol, Sunderland): A Fekete Macskák egy héttel az Arsenal elleni döntetlent követően a Liverpool ellen is pontot szereztek, és ezt megint elsősorban Bentnek köszönhették. A támadó kétszer is eredményes volt az Anfielden, csapata így egy értékes döntetlennel távozott.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!