A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az egyre kevesebb játéklehetőséget kapó Robinho a Santosba vagy a Benficába igazolhat. Josszi Benajun Moszkvába mehet a Liverpoolból, a Juventus Palladino visszarendelésén gondolkodik. Átigazolási körkép.

Az FA-kupa hétvégi fordulójában a Manchester City 4-2-re győzte le a Scunthorpe Unitedet, a manchesteriek negyedik gólját Robinho szerezte. Könnyen lehet azonban, hogy ez volt a brazil utolsó mérkőzése Angliában. Az utóbbi időben mellőzött csatár mindenképpen távozni akar, és lehetőleg nevelőegyesületéhez, a Santoshoz térne vissza. Mindez nagy fordulatot jelentene Robinho karrierjében, aki még decemberben is úgy nyilatkozott, hogy hosszú ideig szeretne Manchesterben futballozni.

A 2008 augusztusában angol átigazolási rekordért szerződtetett támadó teljesítménye az utóbbi időben visszaesett, miközben a manchesteri egyesület egymás után szerződtette a csatárokat, így a brazil kispadra került. Robinho decemberben valószínűleg még abban bízott, hogy az edzőcsere után több lehetőséget kap, de a jelek szerint Roberto Mancininél sem számít alapembernek. Robinhónak állandó játéklehetőség kell a közelgő világbajnokág miatt. Mindezt el is mondta a City vezetőinek, akik a héten ülnek le tárgyalni a csatár képviselőivel. Robinho még a fizetésének csökkentésébe is belemenne, hogy kölcsönbe visszatérhessen a Santoshoz, azonban nem csak a brazil klub szeretné megszerezni: a hírek szerint a Benfica is bejelentkezett érte.

A Manchester Citynél terv, hogy kölcsönveszik az AS Roma jobbhátvédjét, Marco Mottát. A Lille szlovák támadója, Robert Vittek visszatért korábbi egyesületéhez, a Nürnberghez. A Hannover szeretné megszerezni a Schalke támadóját, Gerald Asamoah-t. A Juventus a gyenge szereplés miatt visszahívná a Genoának kölcsönadott támadót, Raffaele Palladinót. A Dinamo Moszkva hétmillió fontot is fizetne a Liverpoolnak Josszi Benajunért. A Wolfsburg érdeklődik a Schalke brazil jobbhátvédje, Rafinha iránt, akit azonban a gelsenkircheniek edzője, Felix Magath nem szeretne elengedni.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!