Vágólapra másolva!

Az angolok és az amerikaiak is lemondtak egy-egy focivébéről

Az Egyesült Államok nem pályázik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogára, inkább a 2022-es kandidálásra összpontosít, ugyanakkor az angolok éppen fordítva gondolkodnak: visszavonták a 2022-es tornára korábban leadott jelentkezésüket.

Sunil Gulati, az amerikai szövetség elnöke, a pályázatot szervező bizottság első embere indoklásként megjegyezte: készíttettek egy felmérést, melynek alapján sokkal nagyobb az esélyük a 2022-es rendezésre, mint a 2018-asra.

Az angolok ugyancsak pénteken - Joseph Blatter FIFA-elnök számukra optimizmusra okot adó nyilatkozatát követően egy nappal - jelentették be, hogy visszalépnek a 2022-es kandidálástól, és csak a 2018-as házigazda szerepére koncentrálnak.

A nemzetközi szövetség (FIFA) december 2-án, Zürichben dönt mind a 2018-as, mind a 2022-es világbajnokság helyszínéről. A két csúcseseményre most már csak az oroszok jelentkeznek önállóan, míg Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen kandidált.

Az angolokat csupán a 2018-as rendezés érdekli, míg az Egyesült Államok mellett Katar, Japán, Ausztrália és a Koreai Köztársaság kizárólag a 2022-es eseményért verseng.

Mindent egy helyen az Eb-ről